Esküvői bakik: Ne a combfixhez válaszd a ruhát!

combEgy esküvő megszervezése olyan, mint maga a menyasszonyi ruha: amikor először ráadják a lányra, még csak egy zsák, a próbák során nyeri el végső formáját, majd megkapja a gyöngyöket, szalagokat.

Esküvői szakértőnk azt hangsúlyozza, hogy először a vágyainkkal legyünk tisztában, és utána ráérünk a részleteket kidolgozni.

Esküvői mesterkurzus 9. rész

Az előző részben az álomesküvők nem várt költségeire tért ki esküvői szakértőnk.

Amikor egy ifjú párral beszélgettem, egyszer csak azon kaptam magam, hogy már lassan fél órája elmélkedünk a meghívóról, hogy ők pontosan milyet is szeretnének. Aztán megkérdeztem tőlük, tudják-e, hány darabra is van szükségük, ők pedig kicsit szégyenlős mosolygás kíséretében jöttek rá, hogy körülbelül tizenötre.

A székmasni színe nem a legfontosabb

Kis létszámú esküvőt terveztek, és amúgy is eleve kevesebb, mint a meghívottak felére kell számolni ennél a tételnél. Mégis, a meghívó és székmasni színe volt az, ami leginkább lekötötte a gondolataikat, sőt, kicsit össze is kaptak rajta. Eközben azt láttam, hogy az esküvő egésze, hangulata, ha szabad itt ezt a szót használni: üzenete még nem állt össze a fejükben, nem tudták, elegánsat szeretnének vagy családiasat, bulizósat vagy konzervatívan visszafogottat.

Ilyenkor az a hasonlat jut eszembe, hogy az egész esküvő megszervezésének is úgy kell, vagy kellene alakulnia, ahogy egy menyasszonyi ruha készül: amikor először ráadják a lányra, még tulajdonképpen egy zsák, aminek csak az anyaga és a körülbelüli fazonja tudható, aztán lassan, a próbák során kezdi elnyerni végső formáját, majd a vége felé kerülnek rá a gyöngyök, szalagok, különleges megoldások.

Való igaz, hogy bármilyen kis részlet kidolgozatlansága úgy a ruhán, mind az esküvőn alaposan elronthatja az összképet, mégsem célszerű felvonulni egy tervezőhöz egy marék kristállyal, hogy ehhez szeretnék valami szépet.

Araakadémia tanács

Próbáld meg elképzelni az egész esküvőt magad elé! Próbáld megérezni, milyen hangulatot szeretnél! Ha le tudod fordítani ezeket a képeket valóságos szolgáltatásokra, vagyis könnyen találsz olyan megoldásokat, amit szívesen igénybeveszel, láss neki egyedül, de ha bizonytalankodsz, jobban teszed, ha profira bízod magad. Először nehezen hiszik el nekem a lányok, de aztán kis beszélgetés után rájönnek, igaz az, hogy szervezővel jobban járnak nem csak kényelmi, hanem költségszempontból is. Hiszen nem ismerheted a piacot, nem tudhatod, ár-érték arányban hol juthatsz a legjobbhoz. Neki pedig ez a szakmája.

szerzőnk esküvői tanácsadó.

Oszd meg másokkal is!
Mustra