Esküvői bakik: ne a barátnő adjon tanácsot!

barinokA barátnőd féltékeny lehet arra, hogy boldog vagy. Esküvői tanácsadónk összegzi, hogy a fekete melltartón kívül mi az, amivel tönkre lehet tenni egy menyasszonyi ruhapróbát. Esküvői mesterkurzus, 3. rész.

Az előző részben a tanácsadónk azt a tapasztalatát osztotta meg, hogy sok menyasszony madárijesztőt csinál magából azzal, hogy élete legjobbját akarja nyújtani.

A felkészült menyasszonyok már nagyrészt úgy vonulnak fel a kölcsönzőbe vagy tervezőszalonba, hogy garmadával viszik magukkal a kinyomtatott ruhaképeket, bejelölt katalógusokat. Ez egyrészt jó is lehet, mert ha valaki tisztában van a saját egyéniségével és azzal, hogy mi áll jól neki, akkor sok időt spórolhat.

Fekete fehérneműben ne próbálj!

De hidd el, ha jó szalonba mész, akkor - mivel ők már láttak néhány menyasszonyt - előfordulhat, hogy olyat javasolnak neked, amire először nem leszel túl lelkes, de aztán könnyen lehet, hogy sokkal jobban áll, mint az eredeti elképzelés. Ne azt a ruhát akard megtalálni fodorra lebontva, ami a fejedben van (hacsak pontosan ki nem néztél egy konkrét modellt), hanem szánj rá időt és főleg energiát, türelmet, hogy kiválaszd a tökéletest.

Szép fehérneműben menj próbálni, mert abban eleve hódítóbbnak, szexisebbnek fogod érezni magad, és lehetőleg ne fekete melltartóban, mert az nagyon könnyen agyonvágja az összhatást, még akkor is, ha a pántnak egy kis része lóg ki innen-onnan. A cipőnek nem kell okvetlenül a véglegesnek lennie, sőt, célszerű a cipőt a ruha után kiválasztani, amikor már tudod a színt és az anyagot, de a sarka pont olyan magas legyen, hogy se nem bukj el benne, de a bokádnál se harangozzon.

Ne irigy nő kísérjen a szalonba!

Gondold meg, barátnővel mész, vagy az édesanyáddal. Sok lány - rossz ezt kimondani - féltékeny lehet arra, hogy te most milyen boldog vagy és milyen szép. Ilyenkor kevésbé higgadt az ember, könnyebben fogad be jó és rossz benyomásokat mérlegelés nélkül. Olyan kísérőd legyen, aki biztosan a legjobbat akarja neked, és lehetőleg ez a személy ne változzon a próbák alatt, mert a sok vélemény könnyen kavarodást okozhat.

Araakadémia tanács

Ne próbálj fel túl sok ruhát, mert mire a végére érsz, nem fogsz emlékezni az elsőre, pláne akkor, ha több kölcsönzőszalont látogatsz meg. Jelentkezz be előre, mert akkor elkerülheted, hogy 3-4 másik menyasszonnyal együtt kelljen szoronganod a próbafülkénben és tolakodni a tükör előtt. Ne akard meggyőzni magad, hogy jó lesz a szűkebb ruha is, mert majd lefogysz addigra. (ha csak nem akarod direkt stresszben tölteni a következő néhány hónapot). Ha már majdnem kiválasztottál egy ruhát, ülj le, állj fel benne, emeld fel a kezed, mintha táncolnál. Ha mindez kényelmes, no akkor vedd komolyan, hogy akár egymáséi is lehettek.

Szerzőnk esküvői tanácsadó

Araakadémia.hu

 

Mustra