Esküvői bakik: A menyasszony madárijesztő

brideNem egy helyes, természetesen szép lánnyal találkoztam, aki mindent magára aggatott a nagy napra. Ekkor gondolja azt minden jóérzésű vőlegény, hogy ha így látom meg először, biztos nem veszem el.

 

 

 

 

2. rész az esküvői mesterkurzusból.

Az első részben a nyári lagzik ellen kampányolt esküvői tanácsadónk.

A lányok egy részét a kelleténél jobban megrészegíti annak a gondolata, hogy - reményeik szerint - ez lesz az első és utolsó alkalom az életében, amikor gyönyörű ruhában, talpig sminkben, bámuló rokonok és ismerősök közt tölthet el egy teljes napot. Így, mivel amúgy is középső csoportos kora óta tervezgette ezt az eseményt, mindent magára akar aggatni, ami csak a műfajban elérhető. Nem egy helyes, természetes szépségű lánnyal találkoztam, aki izzó szemmel válogatta a ruhához a fátylat, hajdíszt, nyakéket, gyöngyös csokrot, plusz egy kis kristályt deréktájra. És ehhez jön még nemegyszer a póthaj, a csillogó műköröm és az erős smink.

Egy kiegészítő elég

No, ekkor gondolja azt minden jóérzésű vőlegény (magában, mert addigra túl van ő már mindenen), hogy: ha így látom meg, biztos nem veszem el. Nem véletlenül nem ilyen lányt kért meg. A mindenkori menyasszonynak jó tanács: legyél mértékletes, és mielőtt döntesz, nem baj, ha az esküvő egésze összeáll a fejedben. Ha zöld környezetben, romantikus alkalmat tervezel, inkább egyszerű, finom ruhát válassz, ha elegáns, díszített környezet lesz a körítés, oda jobban illik a csillogóbb, estélyiszerű modell. De kiegészítőből mindenképpen elég egy, nagyon indokolt esetben kettő. Vagyis vagy fátyol vagy nyakék, illetve vagy fejdísz vagy kitűző.

A sminket, hajat mindenképpen próbáld ki előtte (ne sértődj meg, ha pénzt kérnek ezért, sok lány kedvenc időtöltése, hogy menyasszonynak adja ki magát, és ezért sok szolgáltatónak rossz a tapasztalata) de azok is legyenek természetesek, visszafogottak.

Gondolkodj el azon, biztosan akarsz-e kontyot. Magyarországon még mindig esküvői frizura egyenlő puklis konty oldalt lehulló bongyorkákkal. Ha szép a hajad, és ráadásul hosszú is, akkor inkább mutasd meg. Egyáltalán, legyél természetes, hogy ne kelljen egy idegen nő bőrében feszengened a saját esküvődön.

 

Araakadémia tanács

Olyan ruhát válassz, amilyen te vagy! Közhelyes, de ez a legfontosabb szempont. Ha szende vagy, kislányos, olyat, ha buja hétköznap is, hát az esküvőn se viselj mást. Mindenből lehet egy hajszállal több, mint a mindennapokon, hiszen ez egy különleges alkalom, de ne bújj ki a bőrödből! Évek múlva is örülnöd kell, ha meglátod magad a képeken.

 

Szerzőnk esküvői tanácsadó

Araakadémia

 

Mustra