csipesz

Csipesz kutya többnyire velünk tart. Elkísér minket sétánkra, cukrászdánkba, éttermünkbe és csendes, bebújós kávézónkba is. De vajon beengedik-e a kutyavendéget? Szerzőnk hétről hétre azokról a helyekről mesél, ahol kutyabarát vendéglátók fogadják a betérőt. Csak jegyzetelj!


Jó érzés egyre több olyan gazdival találkozni, aki nem csak azért tartja a kutyáját, hogy legyen, hanem igazi társként a legtöbb helyre együtt mennek – ahova csak lehet. Magyarországon a kutyatartásnak sajnos még nincs kialakult kultúrája, pontosabban kulturálatlansága van, ami egyaránt vonatkozik a kutyatartókra és a „másik oldalra” is. Sok kutyatartó okoz kellemetlen élményeket a nem kutytartó társadalomnak neveletlen kutyájával, így gyarkan előítélekbe ütközünk…

Hová menjünk, ahová Csipeszt is beengedik?

Na de itt a nyár, végre kiszabadulunk a szabadba, és egy-egy kirándulás alkalmával előfordulhat az is, hogy az ebédet vagy a délutáni cukizást kutyánkkal együtt szeretnénk megejteni. És ilyenkor kezdődik a fejtörés. Hová menjünk, ahová beengedik az ebet is? Nem olyan egyszerű a helyzet, mint például a szomszédos Ausztriában, ahol még a próbafülkébe is kutyával mennek az emberek, és akármelyik étteremet választjuk, szívesen fogadnak, s azonnal hozzák a friss vizet is kedvencünknek.

Ezen felbuzdulva a dívány.hu szerkesztőségének kutyás csapata úgy döntött, felfedező körútra indul, hogy megoszthassa tapasztalatait veletek.

Az első hely, amit Csipesszel egy nagy séta után kipróbáltunk, a Normafánál, a fogaskerekű megállójánál található Szamos cukrászda volt. Ragyogó napsütés volt, ezért eszünkbe sem jutott, hogy bemenjünk, hanem kint a teraszon foglaltunk helyet. Csipesznek lógott a nyelve a sok labdakergetés és izgalmas szagok után, ezért jólesett leheverednie a lábamhoz az asztal alá. Megérkezett a pincér, akinek elmondtuk, hogy a jeges kávé mellé milyen süteményt szeretnénk elfogyasztani, és ekkor érkezett felénk a bűvös kérdés:

„A kutyusnak hozhatok egy tál vizet?”
Széles mosoly és megkönnyebülés töltötte el arcunkat, s hálasan megköszöntük. Olyan jó érzés, amikor ilyen figyelmesség jut a kutyának is, és ezt természetesen Csipesz is nagyra értékelte, óriásit lefetyelt a friss vízből, majd békében elheveredett az árnyékban, és így türelmesen meg is tudta várni, míg mi is elfogyasztottuk a finom falatokat.

program-szervezo-try
Csak ajánlani tudjuk kutyás társainknak:

Szamos Marcipán Szépkilátás Cukrászda
1120 Bp., Szépkilátás utca 1.
Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 9–19 óráig

Kapcsolódó anyagok:
Csipesz kalandjai az Avar presszóban
Csipesz kalandjai a Prága kávézóban

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.