kutya-horoszkopOkos kutya az, amelyik a postaládából behozza az újságot, a nagyon okos meg az, amelyik azért hozza be, mert kíváncsi a horoszkópjára – bár az is lehet, hogy ő a hiszékeny, mindenesetre: horoszkóp négylábúaknak.


Azt hihetnénk, hogy a bolygók és csillagok szimbolikája csak a kétlábúakra vonatkozik. Alapjaiban ez így van, de könnyen értelmezhető a csillagok járása az emberrel szoros összhangban élőkre, a kutyákra is. Kedves kutyatulajdonos, egy dolgot ne felejtsen el sosem: négylábú társunk is minket jellemez, nem véletlenül olyan, amilyen! Talán kutyahoroszkópunk segítségével könnyebben megérti kedvence mindennapjait, és rajta keresztül saját magát is! Jó és hasznos szórakozást!

 

• Kos: március 21.–április 20.

Azok a kutyák, akik ebben a jegyben jöttek a világra, igen gyakran lobbanékony, heves természetűek. Célra törőek, és a gazditól rosszul tűrik, ha korlátozzák őket. A Mars hatására most egy kicsit agresszívebbé válhatnak más kutyákkal szemben.

• Bika: április 21.–május 20.

Erős egyéniségű, kitartó állat, és gyakran nagyon makacs. Ez a tulajdonsága kerülhet előtérbe, a Vénusz egyik fényszöge miatt, ezért amennyire csak lehetséges, érdemes a kedvére tenni. Ekkor vidámabb, nyugodtabb lesz, és szót fogad. Jó tulajdonságait erősíteni kell, dicsérettel, szeretettel, jutalomfalatokkal!

• Ikrek: május 21.–június 21.

Az Ikrek jegyű kutya elvárja a gazdájától, hogy szórakoztassa őt, minden pillanatban igényli a figyelmét. Cserébe ő is szívesen bolondozik vagy akár bohóckodik is, az ilyen kutya igazi társaság! Ha a Szaturnusz vonulása miatt most kicsit kedvetlenebb, vagy lustább a szokásosnál, érdemes elvinni az állatorvoshoz is, mert egy lappangó betegség is lehet az oka!

• Rák: június 22.–július 22.

Az a gazdi, akinek ilyen kutyája van, bizonyára tapasztalta már sokszor, hogy nála sértődékenyebb kis bestiát nem hord a hátán a Föld. A napokban erősödhet ez a jellemvonása, mert a Hold változásai hatnak rá, ezért fokozottan törődni kell vele! A simogatás és a gazdi folyamatos közelsége ilyenkor a legjobb.

• Oroszlán: július 23.–augusztus 22.

Vidám, barátságos, kiegyensúlyozott és jóindulatú állat, egészen addig, míg meg nem kérdőjelezik az elsőségét és a méltóságát. A bátorsága egyenesen csodálatra méltó. Bár nem szokása az agresszív viselkedés, most mégis megtörténhet, hogy összekap más kutyákkal, hiszen a Nap felerősíti ezen jellemvonásait. Valószínű, hogy most ő kezdi a verekedést. Figyeljen rá!

• Szűz: augusztus 23.–szeptember 22.

A Szűz jegyű kutya nagyon értelmes, emellett nyugodt, kiszámítható, és ha jó kiképzést kapott, akkor rendkívül fegyelmezett. Nehéz kihozni a béketűrésből, de cserébe fokozott biztonságérzetet vár el a gazditól. Csodálatos társ! A mozgékony Merkúr miatt ebben a hónapban kicsit nyugtalan lehet, ezért minél kevesebbszer hagyja magára!

• Mérleg: szeptember 23.–október 22.

Ha kevés az ideje arra, hogy kedvencével törődjön, akkor ne válasszon olyan kutyát, aki ebben a jegyben született! Ez az állat társaságkedvelő. Most még több odafigyelést igényel, mert a Vénusz fényszögei erre sarkallják, ha nem kapja meg, akkor oda lesz a ház csendje ezekben a napokban!

• Skorpió: október 23.–november 21.

Ahogyan ezt a gazdi nyilván már tapasztalhatta, heves természetű, szenvedélyes állatra tett szert! Bár látszólag nehéz vele kijönni, szeretettel és odafigyeléssel mindent el lehet érni nála. Ragaszkodik ahhoz, akit szeret. Habozás nélkül áldozza fel az életét is a gazdiért, és cserébe csak szeretni kell őt.

• Nyilas: november 22.–december 21.

Meglehetősen független jellem, szeret elcsavarogni, egy szaglászás kedvéért messzire elkóborolhat. Keresi a kalandot, a kihívást, fejlett az igazságérzete, ha úgy érzi, hogy oktalanul szidják, egy világ omlik össze benne. A Jupiter állása miatt keresheti a veszélyt, ezért most fokozottan vigyázni kell rá!

• Bak: december 22.–január 20.

Végtelenül türelmes állat, szereti a gyerekeket, és még a cicákkal is remekül kijön. Kitartásának köszönhetően mindig eléri azt, amit akar, ez már-már a konoksággal határos. Önbizalma sok, szinte beképzelt, de nem is ok nélkül! Kicsit sértődékeny lehet mostanában a bolygóállások miatt, és szüksége lehet egyedüllétre is.

• Vízöntő: január 21.–február 19.

Közvetlen, szeleburdi, hajlamos a meggondolatlanságokra, ész nélkül beleköt a nála sokkal erősebb és nagyobb kutyákba. Intelligens és önálló. A méretétől függetlenül nagy teret, nagy szabadságot igényel, lakásban inkább ne tartsuk! Az Uránusz helyzete miatt ebben az időszakban a szokottnál is többször kerülhet bajba!

• Halak: február 20.–március 20.

Gyakori ezek között a kutyák között az, hogy valamiféle rendkívüli képességet hordoznak, amellyel nagy meglepetéseket okozhatnak a gazdinak. Érzékeny lelkű, nagyon átérzi gazdája hangulatait, ezért rendkívül kellemes társ, de most változékony lehet a kedélye. Segítőkész és figyelmes, ugyanakkor igényli az együttlétet, a játékot.

 

 

Ha még több cikkekt szeretnél olvasni a kutyákról és a kutyatartásról, lapozz ide: www.kutya.hu


Ha kutyát tartasz, nézz rá ezekre a cikkekre is!

Ki állítja, hogy egy kutya nem lehet depressziós? Téved! A rendellenes érzelmi viselkedés hátterében gyakorta környezeti hatások állnak. Változtass rajta, s egy csapásra megszabadul a depressziótól! | Depressziós a kutyám…

Gibson, a német dog 2 méter 16 centis volt, de nem a farka végétől az orra hegyéig mérve, hanem a hátsó lábaira felágaskodva. | Elpusztult a 2 méteres óriáskutya


 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.