Olcsó kínai csodák: a pink műfenyő és a szexi rendőrnő szett a sláger

Találtunk pajzán szerepjátékokhoz rendőrnői egyenruhát, hozzá passzoló, regulázó fém elemlámpával. Az integető szerencsekandúr jövőre talán beváltja a hozzá fűzött ígéreteket, de ha nem, egy pink fenyő egész évben feldobja a nappalit, ha nem bontjuk le vízkeresztkor. Két ázsiai árudában jártunk, érdekes, de nem túl drága ajándékokra vadászva.

A teljes karácsonyi árukörképhez nem csak a neten néztünk körül, de ellátogattunk két ázsiai árukat forgalmazó üzletkomplexumba is. Most végre kiderül, hogyan ajándékozzunk olcsó dolgokat úgy, hogy az ne látszódjon túlságosan.

1. Ázsia Center

Bűzzárós hamutartótól a horgászfelszerelésig

A kínai piacok üvegpalotába csomagolt, szofisztikált esszenciájában, az Ázsia Centerben kezdtük a túrát, így bukkantunk rá egy menedzserbolt-szerűségre, ahol a rozsdamentes termoszoktól (1200-1600 forint) a horgászfelszerelésig minden volt. Rockabilly dobókocka hamutartó 1000, klasszikus bűzzárós 700 forint.

Alumínium hatású kozmetikai elsősegélyláda kenceficéknek 2500, sárga selyembélésen heverő, műtárgy benyomását keltő vas elemlámpa díszdobozban szintén ennyi: utóbbi minden méretben és súlyban kapható, filctoll vastagságútól a már fegyvernek számító darabokig. Sokfelé láttunk különböző méretű-és színű, húzogatós bőröndöket, melyek már-már a kínai piacok totemállatainak számítanak.

Kicsit távolabb találtunk egy igazi Feng Shui boltot, ahol a klasszikus, integető, műanyag aranykandúr (1200 Ft.) fogadott minket, aki megosztotta társaságát az ablakba akasztható, jólétvonzó, szemgolyó méretű műzafírral.

A fafáraók kulturális viszály nélkül megfértek a jáde Buddhákkal, és így van ez jól. Alattuk a legjobb lila ruhájában álló hölgy most akciósan, 1800 forintért kerülhet a fa alá. 200 forintért pajzán gumibocikat is találtunk, akik vagy a fütykösüket vagy a csöcseiket villantják ki szemérmetlenül.

Elemlámpás kazettás magnó a pink fenyő alatt

Egy szintén mindenfélét áruló boltban akasztófejű-és karú ékszertartó nőket találtunk (1000-2500 Ft) hozzájuk méretarányosan passzoló gyűrűtartó dívánnyal, de ugyanitt antikolt autómodell csodákat is leltünk.

Egy műszaki cikkeket, futófényt és játékokat kínáló üzletben USB hangfalat árulnak 49 990-ért, de egy kicsi ásás után találtunk elemlámpával kombinált kazettás magnót is, háromezerért. A legteljesebb élményt az a mini DVD lejátszó tartogatta, melyhez apró távirányító járt, ennivaló, monitorba épített hangfallal, és az egész egy középtermetű GPS navigációs rendszernél nem nagyobb kivitelben.

Aki viszont a csillagokba vágyik, itt 12 ezer forintért komoly, állványos távcsövet is megragadhat az ünnepekre. Számos üzlet kínál hatalmas számlapú digitális órákat, és vakító OPEN feliratokat minden mennyiségben. Ha az idei műfenyő-sláger nem is az a pink darab lesz, amit láttunk, mégis megmozgatta stílustitán fantáziánkat, vajon hogyan festene, ha csak rózsaszín gömböket, boákat akasztanánk rá? Nagyon rosszul? Sajnos igen. Ahogy tovább andalogtunk, útközben rájöttünk, hogy ez a hely nem is annyira olcsó.

A szexi rendőrnő az ünnepek alatt sem pihen

Állítólag a szexi, mikulás és karácsony ihletésű fehérneműknek ilyenkor hatalmas keletje van, és ha mindez a rendőrnős szerepjáték cuccra is igaz, akkor nincs több kérdésünk – ez a rendőrnő az ünnepek alatt sem pihen, és bármikor kész lemeszelni a száguldozó férfiakat.

Vadító fehérneműkre bukkantunk, melyek minden méretben, színben és pompában lógtak felettünk, vagy pőre lengeséggel takarták a próbababák pucérságát - boával, pomponnal, csipkeszegéllyel vagy anélkül. Egy másik üzletben nőknek féldrágakő levelű szerencse-bonsait és ametiszt karkötőt kínáltak.

Ha már a mütyüröknél tartunk, és a férfiakat sem szeretnénk kifelejteni ebből a kategóriából, ajándékozhatunk zsebre vágható túlélőkészletet a mindig tettre kész legényeknek: kotontól a horogig, minden egy helyen. Ha a színeket szeretjük, de a futófénytől epilepsziás rohamot kapunk, egy fényárban úszó Krisztus portréval és a parázslóan szivárványos Szűz Máriával dobhatunk egyet a Szentestén. Fegyvernek látszó öröktáras műanyag géppisztoly számtalan kaliberben és árban kapható. Aki nem adja alább, és idén úgy érzi, az istenek jól eleresztették anyagilag, bevállalhat egy fullextrás, négy személyes kültéri jacuzzit, tetővel és beépített tévével 899 ezerért.

Karácsonyozz punkhajú afrikai falánnyal

Megnyugtató, hogy idén sincs hiány a piacokon díszbuddhából, mégis az olcsó és mutatós ajándékok közül talán az egyik leghasznosabb a bortartó fadoboz - stílusos csomagolás egy üveg bornak, 1150 forintért, antik teekfa beütéssel. Ha kikerült belőle a bor, utána bármi tartható benne, szerszámtól a varrókészletig.

2. Sárkány Center

Mihaszna fali tárgyak

A város másik végén, a Sárkány Centerben jártunk, ahol műanyag és fabuddha egyaránt várja, hogy valaki karácsonyfája alatt kössön ki, akárcsak a millió illatgyertya, melyek nagy előnye, hogy viszonylag minden nő örül neki, csakúgy, mint a füstölőknek. Füstölőhöz fa füstölőtartó dukál, de aki máshogy szeret füstölni, fahatású műanyag koponya hamutartót is beszerezhet, levehető koponyatetővel.

Bármit is veszünk a piacokon, mindig figyeljünk arra, hogy jó minőségű legyen, nagyon nézzük meg, nem fog-e Szenteste szétesni. Ha az elsődleges szempontunk a praktikum, nézzünk körül a másik hangárban, ahol ruhák, futófények, műfenyők, gagyi parfümök és műszaki cikkek vannak. Mi most idén ezt kihagytuk.

Ha biztosan tudjuk, hogy az megajándékozott illető leginkább a mihaszna, falon lógó dísztárgyakért rajong, akkor érdemes körülnézni a Sárkány csetresz boltjában. Inkább faragást, apróbb asztalt, kínai intarziás paravánt, antikolt ékszertartó fiókos szekrényt válasszunk, mint festményt: örök divat a punkhajú afrikai falány és a hozzá tartozó, sudár, sopánkodó arcú férfi megfelelője - mindkettő jelenség 2-3 ezer forint. A csikung golyók azóta jelen vannak, mióta maguk a kínai piacok: már mindenkinek van otthon, de akinek nincs, idén szert tehet rá 6-700 forintért.

Fapénisz és titkosszolgálati mikroflaska

A menetelő elefántfogas (2990) szerencsét hoz, akárcsak az ezerszámra fellelhető marokbuddha. Először jellegtelen kockaidomnak látszott az az objektum, amiről rövid nézelődés után kiderült, hogy valójában egy kabátzsebben is elférő mécses tartó, apró vízeséssel kombinálva (3150), mellette bordoboz nyitókészlet állt, sárga selyembéléssel (3800).

Találtunk egy méretarányos faragott fapéniszt is 1490-ért, ami leginkább a szállodák elveszíthetetlen kulcstartóira emlékeztetett, de fakultatív felhasználásának csak a fantáziánk szabhat határt. Klasszikus fém tálalóbogrács-szettben mutat igazán jól a halászlé, a Sárkányban 1750-ért vihető el darabja. Egy kb. másfél éves gyerek méretét megközelítő plüss Mikulást is láttunk 2100-ért, és néhány örökzöld műbonsait 6-700 forintért.

A mutatós bortartó bicaj és testvére, egy apró rézszekér, 1950-ért kerülhet a fa alá. Az a kicsiny rozsdamentes kulacs nyerte el leginkább a tetszésünket, ami funkcióját tekintve kulcstartó, cinkosan kombinálva a vizsgadrukk alatti görcsoldó ügyes becsempészésének gondolatával. Ha ezt elveszíted, nem csak a lakásba jutástól esel el, de egy jó korty szittyótól is.
Szóval, érdemes egy hosszabb sétát tenni a Sárkányban, mert a zuhanyfüggönytől a zenélő képkeretig minden szir-szar megtalálható itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek