no

Húsleves palacsintatésztával, avagy a Frittatensuppe

Húsleves palacsintatésztával (Frittatensuppe), vagy ahogy becézni szokás “palacsintaleves” - az osztrák hütték egyik kedvenc levese. Húslevesalaplében palacsintacsíkok. Bizony. Nem cérnametélt, nem csiga, hanem palacsinta, sok kicsi darabra vágva. Ha tehát marad alaplé egy vasárnapi ebéd után, és néhány palacsintát is sikerül kimenteni a túrótöltelék csapdájából, akkor érdemes kipróbálni ezt az osztrák specialitást.

Frittatensuppe, népszerű Hüttekaja
Frittatensuppe, népszerű HüttekajaDoctor Pepper

Hozzávalók:

1 kg marhahús és csont
4-5 db sárgarépa
1 db karalábé
kis darab zeller
1 fej vöröshagyma
1 zöld paprika
1 db paradicsom
(esetleg 1 kisebb darab kelkáposzta)

néhány szem feketebors

A palacsintához (12 db-hoz):

125 g finomliszt
40 g olvasztott vaj
2 db tojás
2,5 dl tej
csipet só

1. A húst megmossuk, és (ha szükséges) feldaraboljuk, a répát, a petrezselymet, a karalábét és a zellert, a hagymát meghámozzuk. Megfelelő méretű fazékba tesszük a csontokat és a húst, és felengedjük hideg vízzel, hogy ellepje. Feltesszük főni közepes lángon.

2. Amikor hab keletkezik a tetején, leszedjük, csökkentjük a lángot, beletesszük az összes zöldséget (a paradicsom, a hagyma és a paprika egészben kerül bele), és sózzuk, borsozzuk. Közepes, vagy annál kisebb lángon addig főzzük, amíg a zöldség és a hús is meg nem puhul.

3. Ha kész, kiszedjük a zöldségeket belőle, és leszűrjük.

husleves palacsintaval 2
Doctor Pepper

4. Amíg fő a leves, elkészítjük a palacsintát:  a hozzávalókat csomómentesre keverjük, fél órát pihentetjük, majd egy serpenyőben kisütjük. Ha kész, üresen feltekerjük, és csíkokra vágjuk őket.

5. A leszűrt alaplébe beleszórjuk a palacsintacsíkokat, és petrezselyemzölddel vagy snidlinggel tálaljuk.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra