Az AVON 2 millió fát ültet

hello_green_mAz AVON a március közepén indult „Hello Green Tomorrow" (Miénk a zöld holnap!) elnevezésű kezdeményezés eredményeképpen 2 millió fát ültet el a dél-amerikai esőerdőkben, hogy az illegális fakitermelés miatt lecsökkent faállományt részben pótolja, és így nagyban hozzájáruljon bolygónk megmentéséhez.

Az AVON nemrég csatlakozott olyan szervezetekhez, melyek a dél-amerikai esőerdőt fenyegető krízissel segítenek megküzdeni. Ez mára az egyik legsürgetőbb újratelepítési munkává vált a világon. Az Atlanti-óceán brazil partjain lévő esőerdők 93%-a eltűnt. Az illegális fakitermelés, a levegőszennyezés, és az emberi beavatkozás az erdők pusztulásához vezetett, ez pedig katasztrofális következményekkel jár mindannyiunkra nézve.

Az AVON 1 milliárd dolláros adománnyal járult hozzá az ENSZ Környezeti Programjának „Billion Tree - Milliárd fa" világméretű faültetési akciójához, de ez nem minden: arra buzdította vásárlóit, hogy ők is tegyenek hasonlóképpen. Az, aki március óta megvásárolta Tanácsadójától a Zöld Füzetet 200 Ft-ért, szintén ültetett egy virtuális fát az esőerdő közepén, mely most ténylegesen megvalósul. A 60 országban meghirdetett akció minden várakozást felülmúlt, hiszen a vállalat által felajánlott 1 millió dollárt megduplázták az adományok, mely kiemelkedő eredmény. A Környezetvédelmi Világnap keretein belül bejelentett összeg is mutatja, milyen tökéletesen működik az AVON közvetlen értékesítői hálózata a 300 millió vásárló és a 60 millió AVON Tanácsadó együttműködésével, hiszen alig 80 nap alatt 1 millió dollárt gyűjtöttek össze.

2milliofa

A „Nők vállalata" azonban itt nem áll meg, hanem a „Hello Green Tomorrow" sikereit követően bejelentette az „Avon Paper Promise" kezdeményezést, mely egy olyan széleskörű politika, ami a megfelelő célok, és törekvések körvonalazásával a fenntartható erdőhasználatot támogatja. A kezdeményezés célja az erdős területek védelme és az ilyen területek iránti kereslet csökkentése. Az AVON célja, hogy 10 éven belül az általuk vásárolt és gyártott papíráru 100%-át újrahasznosítható alapanyagból készítsék és vegyék.

Emellett, hogy támogassa a Hello Green Tomorrow kampány ismeretterjesztő küldetését, létrehozott egy internetes weboldalt, mely a „Five Simple Things" (Öt egyszerű dolog) nagyszerűségét mutatja be, és mely részletesen taglalja, hogy hogyan lehet bárki zöld, és hogyan tehet egyszerűen a mindennapok szintjén a környezetéért. Újratelepítés, mérséklés, újrafelhasználás, újrahasznosítás, újragondolás. Ezek azok a kulcsszavak, melyek megadják az fő irányvonalat. Az oldal tippeket, blogokat tartalmaz, lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók közösen megbeszéljék az ehhez kapcsolódó tapasztalataikat, és tanácsot adhassanak egymásnak, valamint tudósít a dél-amerikai esőerdő állapotáról. A nagy, központi Hello Green Tomorrow oldal mellett minden egyes országban helyi internetes oldalak hirdetik és segítik a környezetvédők munkáját.

A magyar Tanácsadók és vásárlók is aktívan hozzájárultak ehhez a nagyszerű eredményhez, és a kampány fergeteges sikeréhez. Sokan szerettek volna változtatni a világon csupán 200 Ft-ért, mely bizonyítja, hogy van remény arra, hogy az emberiség által okozott károkat mi magunk is helyre tudjuk hozni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra