A Puma megválik cipősdobozaitól

pumagreen

Nem gyárt többé eldobható cipősdobozt a Puma. A vállalat a fenntartható fejlődésért tett erőfeszítéseinek fontos állomása ez a lépés.

Yves Béhar ipari formatervező elképzelései alapján készült az újrafelhasználható cipőszsák, mely a dobozokat helyettesíti a jövőben. Természetesen biológiai úton lebomló anyagból készült, és várhatóan a jövő év második felében kezdik ebben a formában árusítani a cipőket.

A puma.safe program keretén belül évek óta zajlik az átállás az ökotudatosabb termelésre, disztribúcióra és árusításra. A végső cél 2015-re datálódik, ekkorra már az alábbi célokat kell teljesíteniük:

  • 25%-kal csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, az energia- és vízfelhasználást a Puma irodáiban, üzleteiben, raktáraiban és a beszállító gyárakban.
  • Papírt nem használó irodák kialakítását tervezik, legalábbis az eddig használt mennyiség 75%-os csökkentését. A felhasznált papírmennyiség által okozott környezeti károkat kompenzálják, például faültetési programmal.
  • Stratégiai beszállító partnereiket és logisztikai szolgáltatóikat is szeretnék rávenni arra, hogy jobban figyeljenek az általuk hagyott ökológiai lábnyomra.
  • Bemutatják a PUMA fenntarthatósági indexet (S-Index), egyfajta sztenderdet, ami iránymutatóként szolgál majd a vásárlók felé, hogy megtudják, mennyiben járul hozzá a cég a fenntartható fejlődéshez.
  • A PUMA nemzetközi kollekcióinak fele a PUMA S-Indexe alapján készül majd, biológiai úton lebomló anyagokból, mint például a bio pamut, melyet Afrikában gyártanak, illetve újrafelhasznált műanyagból.
Oszd meg másokkal is!
Mustra