Ebédmenük az igazán jó helyeken

Menő éttermekben enni sok ember szeret, ám azt kár tagadni, hogy ezek a helyek nem olcsóak. Szerencsére nem csak a 8-12 fogásos degusztációs menüre lehet benevezni ezeken a helyeken, hanem gondoltak azokra is, akik ebédidőben szeretnének fogyasztani, mérsékeltebb áron. Ez mindenkinek megéri, a tulajdonos pénzt keres, a személyzet termel, a vendég pedig jókat ehet. Korábban már megnéztük, hol ehet jókat, de azóta számos átrendeződés volt a piacon, helyek zártak be, és nyíltak újabbak, séfek cikáztak a házak közt, szóval zajlott az élet. 

A Laci! Konyha! Mogyorósi Gábor séffel az élen bisztrókonyhát visz. A Gault&Milau értékelésén 16 pontot kapott étteremben dél és három óra közt lehet ebédelni, a két fogás ára 2500 forintnál kezdődik, a három fogás 1200 forinttal több. A keddi menü Kacsaleves, kacsamáj volt, lehetett hozzá kérni Csirkemáj rizottót cukorborsóval, és kakukkfüves vajhabbal valamint  kacsazúza salátát, málnával mustárlevéllel, vagy rántott garnélasalátát. 

#test #dessert #foodporn #patisserie #lacikonyha #foodgasm

A photo posted by Kiss Dorina (@kissdrk) on

Ha valaki Tatán jár, kötelező program a Platán, ami főleg Pesti István neve miatt lehet ismerős. Pesti korábban a Tanti séfje volt, a hely az ő regnálása alatt szerezte meg első Michelin csillagát. Pesti nem sokkal később távozott a konyha éléről, és egy egészen más irányba indult el, viszont a színvonalból nem adott alá. Ha ebédidőben jár Tatán, irány a Platán, ahol 4200/4900.- forintért lehet enni egy zseniális séf ételeit.

Bár Pesti távozott, de a Tanti maradt csillagos, köszönhetően Heiszler Olivérnek. Több nehézségen ment keresztül az étterem, de végül Eszenyi Dániel személyében találtak új séfet. Itt hétköznap 12-14 óra közt lehet jókat enni, az ebédmenü ára 3900/4700 ft+ 12,5 százalék szervizdíj. Az étlapon csak a hozzávalók szerepelnek, ehetünk például gomba, őszibarack előételt, majd jöhet az oldalas babbal és chilivel, édességnek pedig  krémsajt, répa, petrezselyem. 

A KNRDY alapvetően steakes hely, a húsimádók mekkája, persze csak azoké, akik tudnak és hajlandóak nagyobb összeget kifizetni egy vacsoráért, de akik nem akarnak mélyen a pénztárcájukba nyúlni, azoknak is van egy jó hírünk. Ehetnek 2 fogást 3640 forintért 3 fogást 4200 forintért, melyek tartalmazzák a szerviz díjat és egy Goppion kávét. Minden nap három előétel, négy főétel és két desszert közt lehet választani. Ha még sosem hallott az V. kerületi helyről, jó ha tudja, a furcsa név Konrády Zoltánt, a tulajt takarja, aki rajong a jó húsokért. Nyáron új séf került a konyha élére, Varga Dániel, aki 5 évig Ázsiában dolgozott, és a térség konyháját mesteri szinten tanulta meg. 

A Márga Csopakon méltán érdemli ki a legszebb kilátású hely címet, ráadásul nagyon szerethető, de a Balaton ősszel azért nem hemzseg a turistáktól - bár jó lenne, ha ez nem így lenne - tán ezért, tán másért, de a Márga Budapesten is megnyitott. A koncepció ugyanaz, hazai alapanyagokkal dolgoznak, főleg Balaton és a Bakony környékéről. A séf Horvát Ákos, aki többek közt dolgozott már az Onyxban és a LouLouban is. Egy leves, egy előétel, három főétel és két desszert várja a betérőket, a 12:00-15:00 között rendelhető menü ami 2850/3450 forint. A menü tartalmaz egy pohár házi szörpöt és egy pohár Szent Donát bor is, a szervízdíj 12 százalék. 

A Tábla! Az Esca tulajdonosának új helye a Dohány utcában, ahol az ebéd nevéhez méltóan egy táblára kerül. 11:30-tól háromig lehet ebédelni. Ha sosem hallott az Escáról, azt érdemes tudni róla, hogy a séf Fehér Gábor, aki egyben tulajdonosa is a helynek, vagyis a helyeknek. Franciaországban tanult, majd egy egészen pici un. stúdióéttermet álmodott meg, ahova alig 20 ember fér be. Az idén februárban Törley-Év Ifjú Séftehetsége díjat megkapó Fehér minden nap három előételt, három főételt és három desszertet főz, majd mindezt felírja egy táblára. A menü minden nap változik, és a három fogás 2500.- körül kapható ételválasztástól függően. 

FullSizeRender (4)
Kalas Györgyi / Index
Oszd meg másokkal is!
Mustra