Kipróbáltuk: rántott hús liszt és zsemlemorzsa nélkül

Megmondom őszintén: élek-halok a rántott húsért. Majdnem minden vasárnap a szülőknél ez volt a menü, és már a nyál is összefutott a számban, amikor megéreztem az illatát. Így amikor diétába kezdtem és hazalátogattam a szüleimhez, dilemmába kerültem: liszt, tojás, zsemlemorzsa, bő olaj... Nem éppen diétás alapanyagok! Így hát kerestem egy olyan receptet, ami kicsit más, de egészséges rántott húst ígér, így akkor sem kell lemondania róla, ha diétázik. Elkészítettem, és megmutatom, mi lett a végeredmény!

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

  1. A csirkét először mossuk meg, majd vágjuk szeletekre ízlés szerint.
  2. A zabpelyhet le is lehet darálni, de ha nincs a közelben daráló, akkor törjük össze kisebb darabokra.
  3. A joghurtot tegyük egy tányérba, tegyük bele a sót, a borsot ízlés szerint és nyomjuk bele a fokhagymát.
  4. Ezután már bele is forgathatjuk a csirkemelleket ebbe a joghurtos masszába, ha van egy kis idő, akkor még hagyhatjuk benne állni is az intenzívebb íz érdekében.
  5. Következő lépés a húsok beleforgatása a zabpehelymorzsába, alaposan nyomkodjuk bele, majd a felesleget rázzuk le róla.
  6. Ahhoz, hogy igazán diétás rántott húst csináljunk a sütésre is oda kell figyelni: rendezzük a húsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, így az olajos kisütés helyett egy jóval kalóriaszegényebb megoldást találunk.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 25 perc alatt meg is sül, és már fogyaszthatjuk is az isteni rántott húst.

Köretként én a salátát választottam, de rizs és a bulgur is jó választás lehet.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek