Ha megnézi, hogy készül, többet nem eszik gumicukrot

Talán csak egy újszülöttnek új, hogy a gumicukor bizony tele van állati eredetű zselatinnal, beszédesebb nevén csontenyvvel – a csontenyvet pedig nem legelőn szaladgáló unikornisok sörényéből, hanem vágóhídon elpusztított sertések, lovak, szarvasmarhák bőréből és csontjaiból nyerik ki.

Ha ezt eddig mégse tudta volna, most már tudja, és ezután talán már azt is el tudja képzelni, mi látható alábbi kisfilmben, melyet a belga rendező, Alina Kneepkens készített. A hatás kedvéért a videó fordítva mutatja be a folyamatokat, azaz egy kiköpött cukorkával kezd, majd onnan haladunk visszafelé, a vágóhídra, a zárókép pedig egy élő sertés.

A visszafelé játszás egy kicsit egyébként levesz a dolog éléből, ennél sokkal nehezebben nézhetőre is meg lehetett volna csinálni a csöntenyv kinyerésének folyamatát, de talán ennyi is elég ahhoz, hogy ezentúl ne szekáljuk vegán ismerőseinket azzal, miért nem esznek a cuki gyümölcsös édességből.

Ha ön gumicukor-rajongó, de most elvettük a kedvét, ne keseredjen el, kaphatóak növényi zselésítőkkel készülő termékek is, az agar-agar például egy algaféléből készül, az ilyen gumicukor ugyanolyan egészségtelen, mint a hagyományos, viszont vegán barátait is megkínálhatja vele.

Oszd meg másokkal is!
Mustra