Csak egyszerűen: paleo töltött cukkini

Annyira szeretem a cukkinit, hogy akár minden nap tudnék enni így nyáron. A kisebb, közepes darabokat kedvelem, ezek még nem szivacsosak, és van ízük. Könnyű, csirkés tölteléket kapott az étel, és persze egy kis olaszos beütést.

töltött cukkini 1
Katuci

Tökéletes nyári ebéd vagy inkább vacsora, ha napközben túl meleg van a sütő bekapcsolásához. Plusz pont, hogy nem igényel köretet, így önmagában pedig kevés szénhidrátot tartalmaz, ráadásul még paleo is. 

A tölteléket nem lenne muszáj elősütni, de én jobban szeretem, ha van egy kis pirult íze is, és nem csak a cukkini közepében párolódik meg.

További cukkinis recepteket ITT talál!

Hozzávalók:

4 közepes méretű cukkini
50 dkg darált csirkemell
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
10 dkg parmezán / grana padano
10-12 levél friss bazsalikom
olíva- vagy kókuszolaj
só, bors

  1. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, a közepén lévő puhább, magos részt karalábévájóval vagy kiskanállal eltávolítjuk.
  2. A zsiradékot felhevítjük, megdinszteljük rajta a felaprított hagymát, rádobjuk a húst, és nagyjából megpirítjuk, épp csak, hogy színt kapjon, a többit majd a sütő elvégzi.
  3. A húsos alaphoz préseljük a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, és beledobunk két apró kockákra vágott paradicsomot. Végül hozzáadjuk a felcsíkozott, friss bazsalikomleveleket. Le is vehetjük a főzőlapról.
  4. Belereszeljük a sajt felét, és a tölteléket a cukkinikbe kanalazzuk.
  5. Megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Így a cukkini még roppanós marad kicsit, a hús teljesen átsül, és a sajt szépen rápirul. Azonnal tálalhatjuk is. 
töltött cukkini 2
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek