Nem tépték egymást a népek Jamie Oliver budai étterme előtt

Ma nyitott meg a várban Jamie Oliver franchise-olasz étterme, a Jamie's Italian. Egymást tépik az emberek a 4-8 ezer forintos főételekért, kisszékes helyfoglalók népesítik be a Szentháromság teret, mint egyszeri vaterás a Vörösmarty teret Bailman kollekciókor? Vagy a kutya se kíváncsi Jamie-re, és délben üres étterembe sétálunk be burzsujmenüt ebédelni? Ezt meg kellett nézni. 

Indul a mandula!

Húsz perccel a nyitás előtt helyszíni tudósítóink már az étterem teraszán ültek egy nagy kancsó víz társaságában. "Rajtunk kívül egyelőre három fotós van, és egy nyugdíjas néni érdeklődött, hogy le lehet-e már ülni. Mindenki nagyon kedves, izgatottak, és ingyenes a wifi, ami viszont az alagsorban, a személyzeti részen nem működik. Az egyik képen elrejtettük Zsidai Royt. Az angol turisták meglepődnek, de egyelőre nem ült be egyik sem. Megtudtuk, hogy Brazíliában százan álltak sorba a nyitáskor, itt egyelőre jóval több a pincér, mint a vendég" - írták beszámolójukban. Húsz perccel nyitás után azért kezd megtelni a hely. "Sokkal több emberre számítottam, ahogyan a személyzet is. Az egyik felszolgáló szerint estére mindenesetre már minden asztal foglalt."

A szerkesztőségből jelentjük, hogy az online foglalásnak egyelőre nyomát sem látni, de nem adjuk fel, reméljük, hogy a hivatalos Facebook-oldalon hozzászólók sem. És jól tettük, most már elérhető ez az opció, pár perc csúszás volt csak, kattintson  ide! Mondjuk erre a hónapra már nem fog időpontot kapni, de júniusban próbálkozhat még. De nem kell szomorkodnia, ha nem jön össze, hiszen az étteremben mindig tartanak fent szabad asztalokat az utcáról betérő vendégek számára - olvasható a közösségi oldalon. Apropó Facebook, csorognak az értékelések, és van, aki már napokkal korábban letesztelhette, mire számíthatnak majd a vendégek. 

Instantkritika

Kollégáink már megkapták az ételüket. Íme a gyors ítélet:  "Összességében a kaja sokkal jobb, mint egy átlagos pizzériában, de nem fine dining. Mondjuk az ára sem az, csak majdnem. A pizzát meg várjuk, a kancsó csapvizeket fintorgás nélkül adják mindenkinek."

Saláta: "Nem rossz, de semmi olyan extrát nem érzek rajta amitől el kellene ájulnom. Más arányokra számítottam, túl sok benne a mag és kevés az avokádó, meg a cékla, több lehetne a gránátalma is. Ízre rendben van csak nem kimagasló. A házi kenyér viszont nagyon finom, csak gyorsan kiszárad."

Pizza: "Jó csípős, a tészta vékony, kivéve a szélén, nem ropog, hanem puha. Összességében jó."

Csirkés főétel: "Elég furán néz ki, hogy rajta hagyták a csirkének a szárnyát is. A szószban van gomba is, ami nincs feltüntetve az étlapon, illetve fekete olívát csak nagyítóval találni benne. Azért így is extra jó, de hús viszont sajna rágós, mintha túl lenne sütve. Ilyet többet nem rendelnék, de a többi kaja jó."

Kávé és desszert: Csak egy szóval jellemezte kommandónk: hibátlan.

Egyéb: "Ha mindenkinek négyszer annyi lenne a fizetése mint valójában akkor ár-érték arányban ez egy szuper jó hely lenne. Valószínűleg az árak az angliai árak, ami az ottani pénzekhez viszonyítva több mint mesés" - írtak kollégáink a mocskos anyagiakról. "A kiszolgálás, a hangulat a helyszín, az étterem kinézete, a mosdó tökéletes, az étel viszont nekem nem ötös" - tette hozzá egyikük.

Mit kell tudni az étteremről?

A budapesti Jamie's Italian a Zsidai csoporté, van praxisuk várkerületi étteremüzemeltetésben, övék a Cafe Pierrot, a 21, a Pest-Buda Bisztró, a Baltazár, és még nem jöttünk ki a várból. Zsidai Roy korábbi nyilatkozatai alapján a Jamie franchise étterem megnyitása inkább a félmilliárdos, mint a 100 milliós kategória. Nem is csoda, mert egy ilyen helyre nem lehet csak úgy összelomizni a székeket, a berendezést Angliából kellett megvásárolni, sőt, a választható belsőépítészek listáját is Londonból küldték - így tervezte át a régi Hadikot egy dél-afrikai szakember.

Az étlapon körülbelül 40 fogás szerepel, ezek receptje mind Jamie Olivertől származik, és roppant szigorú előírásoknak megfelelve kellett felkutatni és kiválasztani a beszállítókat is. Ha valakinek esetleg a McDonald's jut eszébe, nem véletlen, a franchise akkor is franchise, ha 200 forintos sajtburgert vagy ha 3 ezres tésztát árul.

Árak

Előételek, kenyerek, bruschetták: 640-2240 Ft
Tészták: 2240-3560 Ft
Főételek: 2640-6980 Ft
Pizzák: 1880-2960 Ft

A világban jelenleg 18 országban több, mint 50 ilyen étterem működik, a legtöbb az Egyesült Királyságban, de ott vannak Dubaiban, Moszkában, Delhiben, Ausztráliában, és így tovább.

A honlapra jóval nyitás előtt felkerült Jamie egybekezdéses üdvözlete is, ilyen kis szösszenete egyébként minden országra van, de a mienk legalább másfél sorral hosszabb, mint az átlagos.

Ezt írja: "Elképesztően izgalmas Budapesten éttermet nyitni. Elsőként rögtön a Várkerület szívében, nehéz lenne csodálatosabb helyszínt találni egy új étterem számára. Fantasztikus helyi partnerrel dolgozunk, és csodálatos helyi beszállítókat és termelőket kutatunk fel. Alig várom, hogy megnyithassuk az étterem kapuját."

Hasznos tudnivalók

Cím: Jamie's Italian, 1014 Budapest Szentháromság utca 9-11.

Nyitva tartás: 12:00 - 23:00

Telefonszám: +36-1-800-9212

Honlap: www.jamieoliver.com/italian/hungary/

  

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek