Ropogós csirkefalatok gluténmentesen

Unja a sima rántott húst? Akkor készítheti parmezánbundában, de kipróbálhatja a kukoricabundás változatot is. A legjobb benne, hogy sütheti a sütőben, de ha az nem tetszik, akkor olajban, hagyományos módon is.

Lisztbe nem kell forgatni, így ha figyel rá, hogy a kukoricapehely gluténmentes legyen, akkor az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Jó minőségű, édesítetlen kukoricapelyhet bioboltokban vagy drogériákban biztosan talál.

kukoricabundás csirke 1
Katuci

Még egy ok, amiért szeretjük, hogy abszolút maceramentes a panírozás, és pillanatok alatt elkészülünk vele. A gyerekek imádni fogják, de sörkorcsolyának sem rossz. Az ízesítése bátran variálható, akár csípősen is elkészítheti, én a kedvenc fűszeremet, a kakukkfüvet használtam hozzá. 

Hozzávalók:         

50 dkg csirkemellfilé
15 dkg natúr kukoricapehely
2 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
só, bors, olívaolaj

kukoricabundás csirke 2
Katuci
  1. A húst megmossuk, és gusztusos, nagyobb ujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. A joghurtot ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és a préselt fokhagymával. Majd alaposan beleforgatjuk a csirkét. Hagyhatjuk állni is, de az sem gond, ha rögtön folytatjuk a főzést.
  3. A kukoricapelyhet késes aprítóban megdaráljuk. Egy része lehet már egészen finomra őrölve, de maradjanak benne kicsit nagyobb darabok is.
  4. A csirkecsíkokat egyesével megforgatjuk az őrleményben, majd egy sütőpapírral bélelt, nagyon vékonyan kiolajozott tepsire szedjük őket. A tetejüket is megspriccelhetjük nagyon kevés olajjal. Vagy bő olajban is kisüthetjük az egészet.
  5. A sütőt felmelegítjük 200 fokra, és nagyjából 30-35 perc alatt megsütjük a csirkefalatokat. Félidőben érdemes óvatosan megfordítani a húsokat.  
kukoricabundás csirke 3
Katuci
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek