A tavasz közeledtével már gyakran jól esik nem túl édes desszerteket enni. Ez a citromos joghurthab pont ilyen: habos-légies az állaga, a citromtól és a joghurttól pedig kellemesen savanykás. A tetejére szórt gránátalma-magok pedig nem csak dekoratívak, de nagyon magas az antioxidáns-tartalmuk is, és számos jótékony hatással rendelkeznek.
Sima citrom helyett érdemes az izgalmasan fűszeres celebcitrommal, a Meyer citrommal is kipróbálni – pont most van a szezonja. A joghurthab alá szórhatunk összemorzsolt kekszet, maradék piskótát is, ha mégis egy kicsit testesebb desszertre vágyunk.
Hozzávalók 4 adaghoz:
180 g frissen facsart citromlé
250 g sűrű görög joghurt
150 g világos nádcukor (vagy sima kristálycukor)
5 lap zselatin
200 g habtejszín
1 gránátalma
1. A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A citromlét a cukorral forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről. Ebben feloldjuk a kicsavart zselatinlapokat, majd belekeverjük a joghurtot is egy kézi habverő segítségével.
2. A tejszínt lazább, nem törős habbá verjük, majd két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a citromos joghurthoz.
3. A kész habot poharakba adagoljuk, majd kb. 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. Másnap gránátalmamagokkal tálaljuk. Kattintson a galériánkra a gránátalma bontásáért!