Pénteki süti: túrórudi brownie

Az ezerkalóriás sütemények összekombinálása már nem mai találmány, a sajttorta és a brownie házassága sokak számára lehet ismerős. De miért ne lehetne a brownie-t krémsajt helyett túróval párosítani? Hiszen mindannyian tudjuk, az étcsoki és a túró együtt ütős párost alkot a Túró Rudiban is: nyugodtan hívhatjuk ezt a gyors pénteki sütit Túró Rudi brownie-nak is!

DSC 0064

Ha pedig a Túró Rudi mellett bejön a pilótakeksz vagy a dunakavics, ne hagyja ki a pilótakekszes-dunakavicsos brownie-t.

Hozzávalók: (20x20-as szögletes vagy 22 cm átmérőjű kerek formához)

7 dkg vaj
7 dkg étcsokoládé

2 nagyobb tojás
18+4 dkg cukor
2 dkg kakaópor
10 dkg liszt
5 gr sütőpor

25 dkg áttört túró
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 tk. citromlé

DSC 0059
  1. A vajat és az étcsokoládét a mikró közepes fokozatán többszöri keveréssel összeolvasztjuk, félrerakjuk.
  2. A túrót áttörjük, elkeverjük 4 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, a teáskanálnyi levével és a vaníliakivonattal.
  3. Az egész tojásokat 18 dkg cukorral sűrű, világos krémmé keverjük, és három evőkanálnyit a túróhoz adunk, összekeverjük.
  4. A többi tojásos-cukros masszához adjuk a már csak langyos vajas-csokis keveréket.
  5. A lisztet, kakaót és sütőport összemérjük, a csokis tésztára szitáljuk, átforgatva homogénné keverjük, és a sütőpapírral bélelt formába simítjuk.
  6. A túrókrémből az elsimított tészta tetejére ujjnyi vastag csíkokat kanalazunk, majd egy teáskanállal átforgatjuk-elkeverjük a brownie-alappal, hogy márványos felszínt kapjunk. (Nem baj, ha egyenetlen, a sütőpor majd dolgozik a csokis tésztában.)
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.   
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek