Ezekkel az ételekkel fogyhat: almás-zelleres csirkesaláta

Egy kis zöld a télben egy egészséges, ugyanakkor laktató saláta formájában. A sok zöld jótékony hatását nem kell bemutatni, a csirkemell sovány hús, mégsem szárad ki, ha sütés közben lefedjük. A kesudió pedig gazdag kalciumban, magnéziumban és vasban. Ha bevásárol hozzá, akár többször is elkészítheti a héten, a saláta összetevőit pedig kedvére variálhatja. És persze szeretjük, hisz erősen alakbarát. 

almás csirkesaláta
Katuci

Hozzávalók (2 személyre):

1 csirkemellfilé
1 alma
1 szál szárzeller
½ édeskömény gumó
1 fej római salátaszív
1 marék kesudió
1 evőkanál kókuszzsír
só, bors,
(bazsalikomos) olívaolaj

  1. A csirkemellet kettévágjuk, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, megmossuk és sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés kókuszzsírt, rátesszük a húst, és kérget pirítunk rá. Áttesszük egy kis tepsire vagy jénai edénybe, aláöntjük a zsiradékot, lefedjük, és áttesszük 15 percre a 180 fokos sütőbe. (Több húst is készíthetünk így, a maradék akár mehet a fagyasztóba is, és legközelebb csak elő kell kapnunk a kis csomagot.)
  3. Amíg teljesen átsül a hús a sütőben, a salátát nagyobb darabokra vágjuk, a zeller két végét levágjuk, és lehúzzuk a szálas részt, majd vékonyan felszeleteljük. Az édesköményt megfelezzük, ezt is hajszálvékony szeletekre vágjuk, Az almát kimagozzuk, szintén felszeleteljük. Végül az egészet meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal. Én bazsalikomosat használtam, ez külön aromát ad neki.
  4. A húst kivesszük, felszeleteljük, mehet a saláta tetejére. A végén pedig durvára vágott kesudióval szórjuk meg. 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek