Palacsintapuding - két kedvenc egy pohárban

Ez a desszert annak idején úgy született, hogy túl hígra sikerült a puding a palacsintához, így nem a puding került a palacsintába, hanem a palacsinta a pudingba. Ez aztán annyira népszerű lett, hogy ezután mindig így kértük a palacsintát. A gyerekeknek garantáltan a kedvence lesz, így készíthet egy nagy tállal, vagy adagolhatja poharakba is.

palacsintapuding
Katuci

Mehet a tetejére gyümölcs vagy tejszínhab, de bele is szórhat diót vagy épp mazsolát. A csokipudingba kakaó helyett mehet étcsokoládé is, de vaníliapudinggal is nagyon finom lesz. 

Hozzávalók

a palacsintához:

20 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál cukor
4 dl tej
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

a pudinghoz:

3 tojássárgája
7-8 dl tej
100 g nádcukor
1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 tk. vaníliakivonat
3 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  1. A palacsinta tésztáját készítjük el először. A tojásokat, a cukrot, a vaníliát, a lisztet, a tej felét kancsóba tesszük, összeturmixoljuk botmixerrel. Folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet. Olajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
  2. A pudinghoz való tejet - egy deciliter kivételével! - felmelegítjük a vaníliával (kb. 80 fokosra, még ne forrjon, de legyen nagyon meleg). Közben a sárgájákat kikeverjük a cukorral, a keményítővel, a kakaóval és a félretett tejjel. (Ha van kezeletlen héjú narancsunk, belereszelhetjük a héját.)
  3. A forró vaníliás tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez öntjük, majd vissza a lábasba. Néhány perc alatt állandó keverés mellett besűrítjük. Félretesszük.
  4. A palacsintákat metéltre vagy kockákra vágjuk, a lényeg, hogy akkora darabok legyenek, amiket még gusztusosan tudunk kanalazni.
  5. A feldarabolt palacsintát a pudingba keverjük, és hidegen tálaljuk.

További palacsintarecepteket ITT talál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek