Pénteki süti: zabpelyhes-gyümölcsös keksz

Sütit az új évben is kell enni! Sőt, mindjárt az első nap, hogy azután minden napra jusson...

DSC 0041(1)
Piszke

És ha meg is fáradtunk az ünneplésben vagy már látni se bírjuk a konyhánkat, egy ilyen tál-mérleg-villa eszközigényű keksz belefér. Ráadásul természetesen egészségesen kezdhetjük az évet, hiszen, mint tudjuk, amiben zabpehely meg gyümölcs van, az nem lehet káros, és persze fogyaszt is...!

Hozzávalók:

8 dkg liszt
2 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 gr sütőpor
4 dkg zabpehely
2 ek. rum/tej
1 érett banán
1 kis tojás
7 dkg puha vaj
5 dkg aszalt vörösáfonya (más aszalt gyümölccsel is helyettesíthetjük)
5 dkg csokicsepp/apróra vágott étcsokoládé/fehércsokoládé

  1. A zabpelyhet meglocsoljuk a rummal.
  2. A lisztet, kakaót, cukrot és sütőport elkeverjük az áfonyával és a csokival.
  3. A banánt összetörjük, a vajjal, tojással, zabpehellyel összekeverjük, belekeverjük a szárazanyagokat is.
  4. Púpozott teáskanálnyi halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 4-5 cm távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek