Budapesti kávézót sztárol a BBC

Egy budapesti kávézóról és annak egyik tulajáról készített nemrég videóriportot a BBC. A  brit stáb ezúttal a nyolcadik kerületi Lumenben járt, ahol László Péter mesélt a nézőknek többek között arról, hogyan lett sikeres a kávézója a főváros egyik leglepusztultabb, de virágzófélben lévő részében, amit a BBC az egykori piros lámpás negyedként emleget a főcímben.

A kortárs és a népzene is helyet kap a Lumenben.
A kortárs és a népzene is helyet kap a Lumenben.facebook.com/lumen.kavezo

A kisfilmből kiderül, hogy László Péter egy reklámügynökségnél dolgozott az üzlet beindítása előtt, amibe 15.000 euróval, körülbelül 4,68 millió forinttal vágott bele három üzleti partnerével együtt. „Azt hittem, hogy kávézót üzemeltetni egy stresszmentes, szórakoztató és pihentető dolog. De rájöttem, hogy a valóság azért egy kicsit más. Ez sok munkával és áldozattal működik csak.” – mondja László Péter, aki a törökországi Izmirből szerezte be a megfelelő pörkölő gépet a Mikszáth téri kávézóba, ahol a mai trendekhez igazodva nemcsak ihatnak, de ehetnek és élőzenét is hallgathatnak a vendégek.

lumen6
facebook.com/lumen.kavezo

Sőt, Budapest egyik legjobb kávézójában már saját bor szaküzlet is található, de lehet kapni saját pörkölésű kávét, dizájner ruhákat, kiegészítőket, kézműves sört és papírárut is a helyiségben. Ide kattintva megnézheti a több, mint három perces interjút, amiből kiderül, hogy érdemes átnézni a túlzsúfolttá vált hetedik kerületből az egyre menőbb nyolcadik kerületbe is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra