Aluljárós kaják: húsos tekercs

Húsos, sajtos, szezámmagos, gyorsan elkészül, és remek uzsonna. Persze jobb, mint az aluljárós társaik, elvégre rajtunk múlik, milyen alapanyagokkal dolgozunk. Vendégeket is várhatunk vele, néhány jól behűtött sör társaságában.

Katuci

Ha mindent saját maga készítene el hozzá, ITT találja a házi leveles tészta receptjét. 

Hozzávalók (kb. 18 db-hoz):

50 dkg készre nyújtott leveles tészta (vagy házi)
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál füstölt, édes pirospaprika (elhagyható, de nagyon finom tőle)
só, bors,
olaj
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
2-3 evőkanál szezámmag

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megsütögetjük. Jöhet rá a darált hús is.
  3. Alaposan átforgatjuk, addig sütjük, amíg szépen kifehéredik mindenhol, és elkezd pirulni. Sózzuk és borsozzuk, végül lehúzzuk a tűzről, és jöhet rá a pirospaprika. Elkeverjük, visszatesszük a lángra, és minimális vizet teszünk hozzá. Épp csak annyit, hogy a paprika ne égjen meg, de ne maradjon alatta lé. Le is vehetjük a tűzhelyről, és kicsit hagyjuk hűlni.
  4. A tésztát kisodorjuk, és eloszlatjuk rajta a húst. Megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. 2-3 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük elhabart tojással mindegyik tekercs tetejét, és megszórjuk szezámmaggal.
  5. 20-25 percre sütőbe tesszük. 
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra