A 10 kedvenc tojásos receptünk

Több okból is szeretjük a tojásos ételeket: finomak, gyorsan elkészülnek, és olcsón kihozhatunk belőlük kiadós reggeliket, ebédeket és vacsorákat. Receptválogatásunkban megtalálja a kedvenc tojásos ételeinket.

Ha bizonytalanok, érdemes megnézni, mit jelentenek a tojások jelzései, olvassa el kisokosunkban, hogy tudja, mit vásárol!Korábban már megmutattuk, hogyan készül a tükörtojás, a tökéletes főtt tojás, ITT pedig megnézheti, hogyan érdemes a főtt tojást pucolni, hogy egyben is maradjon.

1. Újkrumplis tojáslepény vajas zöldséggel

Végre van újkrumpli és friss zöldség a piacon. Kiadós tojáslepényt készíthetünk spárga helyett bármilyen idényzöldséggel. Mellé pedig csak egy kis friss saláta kell. Quinoával is készítettünk már lepényt egészséges változatban.

Katuci

2. Tortilla: a spanyolok krumplis omlettje

Spanyolországban nyaralóknak ismerős és kötelező étel a tortilla. Szinte minden kocsmában találkozhatunk vele. Millióképpen variálható. Készülhet simán, de ízlés szerint tehetünk bele kolbászt, sonkát, petrezselymet, spenótot, amit csak szeretnénk.

Katuci

3. Rakott tojás: rakott krumpli mínusz szénhidrát

Gyors ebéd vagy vacsora a rakott tojás. Főleg azoknak, akik imádják a rakott krumplit, de inkább hanyagolják pont a krumpli miatt. A tojásos változatban jóval kevesebb a szénhidrát, a koleszterinszintünkre meg a zsírra nem érdemes gondolni evés közben. Ha valakinek éppen ez hiányzik, megtolhatja még a rétegeket megpirított kolbászdarabkákkal is.

Katuci

4. Fetás tojástekercs, rántotta helyett

Rém egyszerű hétköznapi ebéd vagy hétvégi villásreggeli lehet a tojástekercs, ami kitűnő alternatívája az egyszerű rántottának. Nagyon laktató, így bőven elég mellé egy jó kis saláta.

Katuci

5. Almás-sajtos tojássaláta

Nem valami divatos, nullkalóriás salátáról van szó, hanem olyanról, amivel jól fog lakni ebédidőben. Semmi faxni, ameddig fő a tojás, összedarabolunk és lereszelünk mindent, vagyis tíz perc alatt már kész is leszünk.

Katuci

6. Tojáskrémes csirke - ha a tojáskrémet szereti, ezt imádni fogja!

Az egyik csirkés családi kedvenc következik. Vékony csirkemell szeletek, rajta jó vastagon a sajtos tojáskrém, gyorsan összesütjük, és már meg is van az ebéd. Ha pedig marad belőle, hidegen gyönyörű vékony szeleteket vághatunk belőle, ami mehet is a másnapi szendvicsbe.

Katuci

7. Pasit fogna? Hamis Holstein szelet!

Egy szelet gyorsan, frissen kisütött tarja, rá egy tükörtojás, mellé némi krumpli és sült hagyma, kell ennél több? Ez a hamis Holstein szelet. Nálunk felér egy szerelmi vallomással, ha ilyesmi kerül az asztalra, és nem is nagy dolog elkészíteni.

Katuci

8. Örök kedvenc: a tojáskrém

Örök kedvenc a családban a tojáskrém. Férj akármikor lecsap rá, ahányszor csak teheti. Fogyaszthatjuk simán, de mehet bele sonka, snidling vagy petrezselyem is. Ha pedig van kedvünk, süssünk hozzá frissen kenyeret, akár fehéret, akár nagyon barnát, hálás lesz, akinek készítjük. 

Kalóriaszegény változatban még diétás is.

Katuci

9. A tökéletes reggeli, nem csak húsvétkor

Nem nagyon akad jobb reggeli, mint fogni a sonkát, levágni belőle egy jókora szeletet, és összekeverni a (sonka mellett) főtt tojással, majd ezt az egészet puha kalácsra kenni. Ez a sonkás tojáskrém! Nem csak húsvétkor ehetjük, bár az év többi részében sima keménytojásból készül.

Katuci

10. Reggeli, ebéd és vacsora muffintepsiben sütve

Ezeknél a receptjeinknél a muffintepsi új értelmet kap, ráadásul az egyadagos kis kupacok mindenkinek tetszenek. Reggelire tökéletes a szalonnás tojás.

Steiner Kristóf vegán változatát ITT találja. 

Válogasson kedvére! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra