Pasit fogna? Hamis Holstein szelet!

Egy szelet gyorsan, frissen kisütött tarja, rá egy tükörtojás, mellé némi krumpli és sült hagyma, kell ennél több? Nálunk felér egy szerelmi vallomással, ha ilyesmi kerül az asztalra, és nem is nagy dolog elkészíteni.

holstein1kicsi
Katuci

Bármilyen hihetetlen, nagyjából 30 percbe kerül csak elkészíteni egy ilyen húsételt, szóval néha érdemes bevágódni egy-egy ilyennel álmaink férfijánál.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet csontozott tarja (ujjnyi vastag szeletekre vágva)
4 tojás
egy kevés liszt só, bors,
olaj (ha lehet, mogyoró- vagy kókuszolaj, ezek bírják a legjobban megégés nélkül a hevítést)
2 nagy fej hagyma
50 dkg újkrumpli

  1. Az újkrumplikat megkapargatjuk, átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, ha kicsik, egyben is maradhatnak. Sós ízben megfőzzük.
  2. A tarjaszeleteket megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A széleit bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sülés közben a hús.
  3. Egy tányérba kevés lisztet szórunk, ebben megforgatjuk a hússzeleteket, a felesleget lerázzuk róla.
  4. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst. A lángot visszavesszük közepesre, és nagyjából 6 percig sütjük az alsó oldalát. Megfordítjuk, ekkor már megszórhatjuk sóval és borssal is, nem fog kiszáradni a tarja.
  5. A tarjaszeletek másik oldalát is 5-6 percig sütjük.
  6. Amíg sül a hús, megpucoljuk a hagymákat, és viszonylag vastag szeletekre vágjuk. Olajat forrósítunk. A szeleteket karikákra szedjük szét, és megforgatjuk lisztben. A hagymát kisebb adagokban kisütjük a forró olajban, papírtörlőre szedjük, végül megsózzuk.
  7. Elkészítjük a tükörtojásokat egy másik serpenyőben.
  8. A megsült húsokat tányérra szedjük, rácsúsztatunk minden szeletre egy-egy darab tükörtojást, mellé halmozzuk a hagymát.
  9. A leszűrt főtt krumplit a hús után visszamaradt, ízes olajban átsütögetjük 2-3 perc alatt, majd a tányérra szedjük.
holstein2kicsi
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek