A legolcsóbb multivitaminlé alázta meg a mezőnyt

Túl vagyunk a facsart narancsokon, az almaleveken, most pedig a legjobb 100%-os multivitaminlevet kerestük, a mezőnyt a sárga színűekből állítottuk össze. 

Több napon keresztül hűtöttük az üdítőket, hogy a kóstolót ne befolyásolja az, hogy a mezőny nem egyenletesen hideg. Ezúttal kilenc termék csapott össze, a maximálisan elérhető 30 ponból viszont a legjobb is csak 22,5-et tudott megszerezni.

IMG 1137

Az italokat nem tudományos alapon vizsgáltuk, egyszerűen csak arra voltunk kíváncsiak, hogy ha egymás mellé teszünk jó sok multivitaminlevet, tudunk-e különbséget tenni az ízük között, illetve, hogy milyen ízélményt váltanak ki, ha nem akkor issza az ember, amikor éppen megkívánja a cukros löttyöt. Mert ezek a gyümölcslevek nagyon édesek, 100% ide, vag oda.

Általában sokféle gyümölcsből készülnek, mégis az alaplevet többnyire almából és szőlőből állítják elő, amik meg tele vannak gyümölcscukorral. Jobb esetben a répa is „alaplének” számít, ilyenkor ez nem csak a színét szépítit az italnak, de az édességéből is farag egy keveset.

Az egyik ismerősöm szerint, a multivitaminlevek pontosan ugyanolyanok, mint a virsli és a párizsi. „Mindent beletesznek amit csak lehet. Simán elmegy benne a poshadt alma és az aszott szőlő is.” Ön mit gondol erről?

Tényleg mindent bele?

Utolsó helyezett: Active fruits multivitamin (Aldi), 12,5 pont

Nem megszokott módon az Aldi terméke utolsó helyre került ezen a megmérettetésen. Egyáltalán nem érezni rajta a gyümölcsízt, a műanyagot viszont annál inkább, és nagyon édes.

IMG 1116
„A végére maradt a meghatározhatatlan ízvilágú turmix.” „Ez kicsit komolyan vette a lágyságot, de legalább nem ég szét tőle a gyomrom, mint az összes többitől.” „Ennek répa íze van, és az annyira nem jön be.” „Nagyon, nagyon, nagyon édes, semmi mást nem tudok róla elmondani.” „Azta, ez meg mi?! Szörnyű műanyag íze van, és még csak a gyümölcsöt sem lehet érezni benne.”

Hetedik helyezett: Sió egzotikus multivitamin, 14 pont 

Megosztott hetedik helyen szerepel a Sió és a Penny Market gyümölcsleve, mind a kettő elképesztően édes. A Sióban a kollegák szerint dominál a répa íze, nem túl sűrű, és gyümölcsből nem sokat látott, vagyis biztos látott, csak ízben nem tudja ezt átadni. 
 
 
IMG 1130
 
„Ez totál semmilyen, egy édes lé és ennyi, ezért nem adnék pénzt.” „Bocsánat, de ezt már nem is érzem. Viszont nem szörnyű.” „Cukor a köbön.” „Még mindig azon gondolkozom, hogy a multivitaminlé az a gyümölcslevek mosléka-e, és egyre biztosabb vagyok abban, hogy igen.” „Édes narancssárga lé, enyre rostos jelleg, ízre olyan, mint bármelyik fősodorbeli multivitaminlé.” „Édes és vizezett répalé.”

Hetedik helyezett: Purissima multivitamine saft (Penny Market), 14 pont

A pennysre is elmondhatóak azok amik a Sió levére, de ez kicsit sűrűbb, és talán némi gyümölcsízt is fel lehet benne fedezni.

IMG 1133

„Enyhe kénes íz, nagyon savas.” „Kellemes, valahogy egyszerre édes és keserű.” „Cukor. Nyomokban citromsavat és répalevet tartalmaz.” „Nem eszem sütőtököt, mert az illata alapján pont olyannak képzelem el az ízét, mint ennek a lének. És én ezt nem szeretem.” „Vízízű, mármint cukrosvíz-ízű, oszt annyi.” „Természetesen ez is édes, de legalább sűrű, és az íze is rendben van, megvenném.”

Hatodik helyezett: Dizzy multivitamin (Lidl), 15,5 pont

Több tesztelőnek is feltűnt, hogy a lidlös multivitaminlének inkább van barackíze, mint sok gyümölcs keveréke, de ez egyáltalán nem tűnt hátránynak. Ez volt az egyik olyan ivólé a kóstolón, amelyik nem volt rettentően édes.
 
IMG 1126
 
„Ez tuti édesített, felejtős borzalom.” „Ez az eddigi legjobb, kicsit répás utóíze van, amit imádok! (Remélem, kiderül majd, hogy egy csepp répa sincs benne).” „Cukor. Tuttifruttis ízesítéssel, rémes.” „Várom, hogy kiérezzek gyümölcsízeket, de nem megy.” „Kajszibarackléíz a múltból+B vitamin.” „Végre egy savanykás cucc, eszméletlen jó! Eléggé dominál benne a barack, ami nálam jó pont.”

Ötödik helyezett: Hohes C multivitamin, 16 pont

Az első meglepetés a kóstolón, hogy a nagy nevű üdítő nem került fel a dobogóra, pedig legtöbbünk ha multivitamint vásárol vagy emellett, vagy a happy day mellett teszi le a voksát. Ilyenkor jövünk rá hogy gyakran nem annyira indokolt a márkahűség...

IMG 1122
„Maracuja felhang, erős íz, túl sok sav.” „Ennek olyan barackos az íze, az nekem annyira nem jön be, ráadásul édesebb is emiatt.” „Hát, ezt inkább le sem írom, hogy milyen rossz, mert nagyon rossz!” „Semmi extra nincs ebben a lében sem. Talán annyi, hogy amint lenyeltem megfájdult a fülem. Mondjuk már 4 napja fáj, de ez után belenyilallt élesen.” „Kicsit savas, viszont ugyanannyira multivitaminízű, mint a legtöbb másik. Ami jó, hogy nem annyira édes.” „Édes és vizezett, viszont savanykás az utóíze. Érdekes jelenség."

Negyedik helyezett: Pfanner multivitamin, 17,5 pont

Egyből a HC után jön a másik nagy név, a Pfanner, bár ez utóbbiban már csalódtunk az egyik ilyen vaktesztünk alkalmával. Messze van a maximális 30 ponttól, az erős középmezőnyt képviseli. Nem rossz termék, savanykás, gyümölcsös, de mégsem az igazi.

IMG 1129

„Barackos felhangok, nem rossz.” „Na, ez kicsit semlegesebb, de finom. Simán jó lehet annak, aki ezt szereti.” „Cukor. Narancsos vonalban erősebb.” „Ez nem inkább baracklé?” „Határozottan savanyú a többihez képest, savas is, nem lenne ez rossz, kár, hogy van egy ilyen posványos mellékíze.” „Nagyon savanyú és savas is. Az illata olyan, mint a multivitamin pezsgőtablettáé, abból sokat rágtam kiskoromban. De csak úgy víz nélkül, tök jó volt.”

Bronzérmes: SPAR multivitamin, 18 pont

Érdekesen alakult az első három hely, ugyanis egy saját márkás, egy mindenki által ismert nagy név, és egy teljesen jellegtelen és névtelen termék került a dobogó három fokára.
 
IMG 1114
 
„Hígitott baracklé.” „Ugyanaz, mint a 3-as. [Dizzy. a szerk.]” „Hát, a cukrot ezentúl nem írom oda, az adott. Szóval ez elég enyhe, és nem túl rossz, mondjuk nem is túl sűrű.” „Na jó, ez a multivitamin lé ez úgy készül, hogy ami nem fér bele tartályokba, azt összeöntögetik egy maradék tartályba, és kész a multivitamin lé?” „Jéé, ennek olyan íze van, mint gyerekkoromban annak az alutasakos, szívószálas barackos Siónak. Akkor még szerettem, és a gyerekeim biztos ezt is szeretnék.” 

Ezüstérmes: Rauch happy day multivitamin, 20 pont

Kiállt a nagy márkák becsületéért az ezüstérmes, finom az italuk. Végre érezni, hogy nem csak répa és narancs van a dobozban, kellemes, fanyar ízű üdítő, azok szerették a legjobban, akik a kevésbé édesre buknak.

IMG 1118
„Finom, van benne valami különleges, de nem tudom megfogalmazni, hogy mi az.” „Ez de jó. Na végre!!” „Ez mondjuk elmegy, nem vennék ilyet, de nem rossz.” „Ez kicsit egzotikusabb, mint a többi, szerintem 0,01 százalékkal több benne a maracuja.” „Ennek sárgabarackíze van, amit imádok, szóval ezt is szeretem. Mondjuk a multivitaminhoz túl sok köze nincs, de kit érdekel ha van barack? Selymes, lágy, és enyhén sűrű is.” 

Aranyérmes: Hello, multivitamin, 22,5 pont

Ez volt a legnagyobb meglepetés a teszten, sosem gondoltuk volna, hogy egy általunk egyáltalán nem ismert - és még nem is próbált - multivitaminlé le tudja győzni a teljes mezőnyt. Ráadásul ez volt a legolcsóbb az összes kóstolt közül.
 
IMG 1124
 
„Narancslé állag és szín, banáníz dominál, és nem savas annyira.” „Ennek a színe kicsit fakóbb, az íze is olyan semmi extra.” „Gyümölcsös, enyhe, mégis semmi különös, átlagos.” „Ez is inkább baracklé valami mással, de mondjuk nem rossz.” „Más a színe, nem annyira narancssárga. Ízre több benne a banán.” 
 
Termék neve Ár (forint) Fajlagos ár (Ft/l) Pont (max. 30) Itt vettük
Hello, multivitamin 276 276 22,5 Auchan
Rauch happy day multivitamin 439 439 20 Auchan
SPAR multivitamin 279 279 18 SPAR
Pfanner multivitamin 455 455 17,5 Auchan
Hohes C multivitamin 479 479 16 Tesco
Dizzy multivitamin 279 279 15,5 Lidl
Purissima multivitamine saft 279 279 14 Penny Market
Sió egzotikus multivitamin 399 399 14 Tesco
Active fruits multivitamin  279 279 12,5 Aldi
 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra