Kinyílott a pitypang. Kirántom!

Osztrák barátaink már az én gyerekkoromban készítettek nekünk pitypangsalátát, de, hogy mást ne mondjunk, itt van a medvehagyma őrület, a mezei sóskáról, vagy a bodzáról nem is beszélve. Bár sokan idegenkednek a vadon élő növények fogyasztásától - bár a szederpálinkára még senkit nem hallottam panaszkodni - azért érdemes néha kísérletezni egyet, mint azt tette kolléganőnk a pitypanglekvárral. 

Az Instructables oldal arra specializálodott, hogy mindenféle kivitelezési útmutatókat mutat be, a szappankészítéstől és a fogkefe takarításától a receptekig. Itt akadtunk a rántott pitypangra, amely egyszerű de nagyszerű receptnek tűnik.

Tehát, a pitypangokat mossuk meg, majd papírra téve szárítsunk meg. A virágokat körülvevő zöld részt próbáljuk megpucolni, amennyire csak lehet, hogy ne legyen a végeredmény nagyon keserű.

rantottdandelion

A rántáshoz csak tejjel elkevert tojásra, és egy kis liszttel elkevert zsemlemorzsára van szükség. Mártsa be a virágfejeket a tojásos keverekékbe, majd onnan tegye át a lisztesbe, és jól forgassa bele a bundába.  Néhány perc pihenő után mehet a felforrósított olajba.

Vigyázat, pillanatok alatt megsül, nem nagyon szabad elmozdulni mellőle, viszont egyszer meg kell fordítani. Ízre az articsóka és a cukkini közt helyezkedik el, enyhe keserű lecsengéssel. Fokhagymás tejföllel is meg lehet bolondítani, vagy bármilyen szósszal, de akár egy salátába is passzol.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra