Pénteki süti: kávéhab csokitojásban

Kávéhab2
Ötvös Zsuzsanna

Egy ünnepi ebéd szuper lezárása lehet a légies-könnyed kávéhab akár egy eszpresszó mellé, akár helyette. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, és gyorsan össze lehet dobni. Ha pedig látványos desszertet szeretnénk húsvétra sok macera nélkül, szintén ideális megoldás lehet a kávéhab, ha csokitojásokban tálalva kínáljuk. A csokitojásokat akár magunk is elkészíthetjük (ehhez itt lehet találni leírást), de természetesen boltban vásárolt csokitojásokkal is tökéletes lesz.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A kávéhabhoz:

100 g tej
2 tojássárga 
2 tk. instant kávé
2 lap zselatin 
200 g fehér csokoládé 
60 g ír krémlikőr 
egy csipet tengeri só 
160 g habtejszín

A tálaláshoz:

4 db csokitojás 
4 db tojástartó

 

1. A tejet a tojássárgákkal és az instant kávéval egy lábasba kimérjük, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Akkor jó, amikor a krém már határozottan bevonja a fakanál hátát, és ha végighúzzuk rajta az ujjunkat, ottmarad a nyoma. Ekkor levesszük a tűzről, és feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart zselatinlapokat.

2. Az apróra vágott fehér csokoládét a tejes-tojásos krémbe adagoljuk, és egyneművé keverjük. Ha nem olvadna fel teljesen a csokoládé, folyamatos keverés mellett nagyon óvatosan kicsit melegítsünk a krémen. Hozzákeverjük a krémlikőrt és a sót is, majd szobahőmérsékletűre hűtjük .

3. A tejszínt habbá verjük, és két részletben a fehér csokis masszához forgatjuk. A kész kávéhabot egy tálba öntjük, és három-négy órára hűtőbe tesszük.

4. A tálaláshoz a csokitojások felső harmadát egy kés segítségével óvatosan levágjuk-leroppantjuk. Egyszerűbb dolgunk lesz, ha a kést időről-időre felmelegítjük hajszárítóval, és meleg késsel dolgozunk. A csokitojásokat tojástartóba állítjuk. A kávéhabot habzsákba adagoljuk, és megtöltjük vele a csokitojásokat.

Kávéhab1
Ötvös Zsuzsanna
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra