A 7 kedvenc zöldségfasírtunk

Persze, hogy nagyon szeretjük a húsos vagy halas fasírtokat, de néha jó húsmentes napokat is tartani. A zöldségfasírtok olcsók, gyorsan elkészülnek és még finomak is. Millióképp variálhatók, ízesíthetők, és sokszor a gyerekeket is meg lehet velük téveszteni.

Összegyűjtöttük a kedvenc receptjeinket. Próbálja ki őket, készítsen vegaburgereket, vagy fogyassza salátával és tökéletes, ropogós sült krumplival

1. Brokkolifasírt

Brokkolifasírt, ami karfiollal készítve is működik. Friss salátával, zöldségekkel, sajttal kiegészítve tökéletes ebéd vagy vacsora lehet belőle. Ez pedig akkora adag, hogy egy részét nyugodtan le is fagyaszthatjuk.

DSC 0417kicsi
Katuci

2. Mustáros gombagolyók

Ezeket az ízes gombafasírtokat ehetjük főzelékhez, salátához, de szendvicsbe is tökéletesen megfelel. Egy adagból nagyjából 15 golyónk lesz.

DSC 1449akicsi
Katuci

3. Ropogós sütőtökfasírt

Használja ki, amíg lehet kapni, és készítsen sütőtökburgert! A fasírt külseje ropogós, a belseje finom puha. A sütőtökhöz rozmaring és zsálya dukál, a fokhagymától és a hagymától pedig eszméletlenül ízletes lesz.

DSC 0620kicsi
Katuci

4. Sajtos cukkinipuffancsok

Laktató ebéd a sajtos cukkinipuffancs egy jó adag salátával, és a kalóriatartalma mégsem több, mintha egy sajtos-sonkás zsemlét ennénk. Sajnos én nem bírom megállni, hogy ne egyek mellé tartármártást, de ennyi jár, ha már salátát eszünk hozzá.

DSC 0650kicsi
Katuci

5. Édesburgonyafasírt

Az édesburgonyafasírt is a húsmentes kedvenceink közé tartozik. Nem csak az íze miatt szeretjük az batátát, hanem azért is, mert elég sokoldalú zöldség. Ma már nem nehéz beszerezni, szinte minden nagyobb boltban árulják, érdemes figyelni az akciókat, és rámenni, amikor nem nagyon drága.

DSC 1241kisi
Katuci

6. Vöröslencse-pogácsák

A vöröslencse-pogácsák fűszerezése szabad pálya, nyugodtan tegyenek bele bármit a konyhaszekrényből, nem kell ragaszkodni az én változatomhoz. A lényeg, hogy legyen elég karakteres, így a húsimádók is garantáltan szeretni fogják.

vöröslencsefasírt2

7. Tökéletes vegán burgerbuli

Steiner Kristóftól pedig rengeteg tippet kaptunk a tökéletes vegán burgerbulihoz, és még 5 tuti trükköt is elárul nekünk. 

a bevezetoben az utolso szovegblokk ele, kredit - Buddha Burger
Buddha Burger Tel Aviv
Oszd meg másokkal is!
Mustra