Pénteki süti: almás sajttorta pite

Keresztezzük az almás pitét a sajttortával, hagyjuk el a parás vízfürdőben sütést, a kapcsos tortaformát, a tészta nyújtását, az almareszelést-párolást: és megkapjuk ezt a sütit. Amíg az alap sül, épp kész van a töltelék és a morzsás réteg a tetejére, ezután más csak ki kell várnunk, hogy kisül, és kihűl. 

DSC 0011
Piszke

Ráadásul elég komoly darab, hívhatunk nyugodtan vendégeket is; de másnap, mikor már finom hideg az éjszakai hűtéstől, még jobb talán, szóval, a vendégeket gondoljuk inkább meg.

Hozzávalók: (20x30-as tepsihez, 30 kockához)

az alaphoz:

20 dkg liszt
8 dkg cukor
12 dkg vaj

a töltelékhez:

40 dkg natúr krémsajt
8 dkg cukor
2 tojás
1 tk. vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
3 keményhúsú alma (pl. Granny Smith)
fél tk. fahéj
fél kk. őrölt szerecsendió

a tetejére:

15 dkg liszt
6 dkg cukor
4 ek. aprószemű zabpehely
8 dkg vaj

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  2. Az alap hozzávalóit késes robotgépben addig mixeljük, míg jól elkeverednek, de még nem kezdenek összeállni. A sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk a keveréket, egyenletesen szétterítjük, egy villával, majd egy pohár aljával jól lenyomkodjuk, és 15 perc alatt megsütjük.
  3. Míg sül, a krémsajtot, cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot mixerrel simára keverjük.
  4. Az almákat negyedeljük, magházukat kivágjuk és az almákat apró kockára vágjuk. Elkeverjük a citromhéjjal és a fűszerekkel.
  5. A tetejére a hozzávalókat késes robotgépben morzsásítjuk.
  6. A sütőből kivett alapra öntjük a sajtkrémet, rászórjuk a fűszeres almát, majd rámorzsoljuk a morzsát.
  7. További 30-35 percet sütjük, jól kihűtve vágjuk fel.
  8. Karamellszósszal minden jobb, még ez a süti is.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek