Csokikrém, banánhab - desszert a pohárban

Habkönnyű poharas édesség egy igazi téli kedvencből, a banánból. Szuper a pulton ottfelejtett, már kicsit barnuló – és éppen ezért nagyon finom édes – banánok eltüntetésére is. A lágy csokikrém a tetejére pedig már csak a ráadás, de érdemes ezzel a karamellszósszal rétegezve is kipróbálni: a karamell és a banán párosa igazi telitalálat!

Banánhab1
Ötvös Zsuzsanna

A bónusz pedig, hogy nagyon kevés munkával összedobható desszertről van szó.

Hozzávalók 4 adaghoz:

Banánhab:

180 g érett banán (kb. 2 banán)
1 citrom leve
20 g porcukor
2 ek. víz
2 lap (4 g) zselatin
2,5 dl habtejszín

Csokikrém:

100 g étcsokoládé
1 ek. méz
1 dl habtejszín
1 ek. rum (elhagyható)

1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét, a vizet és a porcukrot majdnem forrásig melegítjük (már gőzöljön, de még ne forrjon), levesszük a tűzről, majd feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. A banánt turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a zselatinos-citromos keveréket.

2. A 2,5 dl tejszínt habbá verjük, majd két részletben, óvatosan a banánpüréhez forgatjuk. A banánhabot elosztjuk négy pohárban, majd hűtőbe tesszük jó egy órára.

3. A csokikrémhez az étcsokoládét apró darabokra vágjuk. A tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk a csokoládét, és egyneművé keverjük. Végül hozzákeverjük a rumot is.

4. A csokikrémet elosztjuk négyfelé, és a banánhabbal megtöltött poharakba adagoljuk. Újabb jó egy órát hűtjük a pohárdesszerteket, majd banánkarikákkal díszítve tálaljuk.

Banánhab3
Ötvös Zsuzsanna
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra