Villámebéd: paradicsomos-padlizsános tészta

Olvasási idő kb. 1 perc

A tésztát majdnem mindenki szereti, hiszen finom, laktató, és persze gyorsan elkészül. Kész tésztaszószok használata helyett dobjunk össze rá magunk egy jó kis mártást, ameddig fő a tészta! Alig kell hozzá valami, és remek ebédet/vacsorát tálalhatunk a család

DSC 0639akicsi

nak.

Hozzávalók (2 személyre):

20 dkg spagetti
1 nagyobb padlizsán
4 gerezd fokhagyma
40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
10-15 levél bazsalikom
só, bors,
egy csipet cukor,
olívaolaj
sajt (parmezán, ha megoldható)

  1. A padlizsánt apró kockákra vágjuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, rányomunk 2 gerezd fokhagymát, végül meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal. Az egészet alaposan összeforgatjuk, 20 percre 200 fokos sütőbe tesszük. Sülés közben néhányszor átkeverjük.
  2. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson lévő instrukciók szerint.
  3. Miközben fő a tészta, egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. A kimaradt, felaprított fokhagymát megfuttatjuk az olajon, ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk (egy nagyobb csipet elég), és hozzáadjuk a bazsalikomot is.Végül jöhet bele a megsült padlizsán is. Ízlés szerint dobhatunk mellé néhány olajbogyót is. Összeforraljuk a szószt.
  4. A tésztát leszűrjük, elkeverjük a szószban, reszelt parmezánnal vagy más kemény sajttal megszórva tálaljuk.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek