Szilvás-diógrillázsos muffin

Amíg a szilvaszezon tart, érdemes kipróbálni ezt a gyorsan összedobható muffint. A tésztája hihetetlenül szaftos, ugyanis nemcsak friss szilva kerül bele, hanem szilvalekvár is, a diógrillázstól pedig izgalmasan ropogós lesz.

SzilvaDióMuffin4
Ötvös Zsuzsanna

A muffint fahéjjal és szegfűszeggel fűszereztük: ezek a forralt bort idéző fűszerek nagyon jól passzolnak a szilvához és a dióhoz is, és nem utolsó sorban kellemesen melengetnek a hűvös őszi időben. A szilvaszezon után érdemes aszalt szilvával is kipróbálni!

Hozzávalók 12 darabhoz:

A diógrillázshoz:

2 ek. cukor
30 g dió durvára vágva

A tésztához:

150 g liszt
50 g darált dió
1 csapott tk. őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 tk. sütőpor
1 tojás
fél dl olaj
80 g nádcukor
200 g natúr joghurt
60 g szilvalekvár
120 g szilva (magozva mérve)

1. A diógrillázshoz a 2 evőkanálnyi cukrot alacsony lángon karamellizáljuk, majd a karamellbe belekeverjük a durvára vágott diót. A karamellizált diót sütőpapírral borított felületre öntjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Mikor kihűlt, durvára aprítjuk a grillázst.

2. Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a lisztet, a darált diót, a fahéjat, a szegfűszeget és a sütőport.

3. Egy másik tálban kézi habverő segítségével összedolgozzuk a nedves hozzávalókat: a tojást, az olajt, a nádcukrot, a joghurtot és a szilvalekvárt.

4. A nedves hozzávalókat gyors mozdulatokkal összeforgatjuk a lisztes keverékkel, majd a muffintésztához hozzákeverjük a durvára vágott diógrillázst és a nagyobb darabokra összevágott szilvát.

5. A tésztát egy muffinforma kapszlikkal bélelt mélyedéseibe kanalazzuk, majd 180°C-on kb. 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Juhász Egri Cuvée
Juhász Egri Cuvée

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze

h i r d e t é s
Oszd meg másokkal is!
Mustra