Álcázott zöldségek: burger ropogós sütőtökfasírttal

Ha nehéz megetetni a gyerekkel a zöldséget, vagy csak egyszerűen néha lecserélnénk a húst valami másra, érdemes zöldségburgereket készíteni. A fasírt külseje ropogós, a belseje finom puha. A sütőtökhöz rozmaring és zsálya dukál, a fokhagymától és a hagymától pedig eszméletlenül ízletes lesz.

DSC 0620kicsi
Katuci

Hozzávalók:

1 közepes méretű sütőtök (40 dkg sült tökpüré)
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
10 levél zsálya
5 levél rozmaring + 1 ág
1 kisebb csokor petrezselyem
1 tojás ½ zsemle
1 evőkanál olaj (pl. tökmagolaj)
só, bors
fekete szezámmag (elhagyható)

egyéb burgerösszetevők, mint zsemle, szósz (pl házi ketchup), rukkola,

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. Tepsire tesszük, rápréseljük a fokhagymát, mellérakjuk a feldarabolt hagymát, sózzuk és borsozzuk, hozzáadunk egy ág rozmaringot és a zsályaleveleket. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  2. A fűszereket leszedjük a tökről, pépesítjük a hagymával. Ha sótlan, még megsózzuk. A pürét összedolgozzuk a fél ledarált zsemlével, a tojással, a tökmagolajjal és a petrezselyemmel és az 5 levél finomra aprított rozmaringgal.
  3. A masszából pogácsákat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha van, megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. (A házi ketchup és a ruccola nagyon jól kiegészíti a zsemlében.)
Takler Rosetta
Takler Rosetta

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze

h i r d e t é s
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek