Ellenállhatatlanság: sajtos cukkinipuffancsok

Az egyik kedvenc zöldségem a cukkini, bárhol hozzájuthatunk, ilyenkor még fillérekért, és számtalan ételt készíthetünk belőle. Ránthatjuk, megfőzhetjük levesnek, főzeléknek, ehetjük nyersen salátában...

DSC 0650kicsi
Katuci

Laktató ebéd is lehet belőle puffancsként egy jó adag salátával, és a kalóriatartalma mégsem több, mintha egy sajtos-sonkás zsemlét ennénk. Sajnos én nem bírom megállni, hogy ne egyek mellé tartármártást, de ennyi jár, ha már salátát eszünk hozzá.

Hozzávalók (20 darabhoz):

50 dkg cukkini
5 dkg sonka (elhagyható)
7-8 dkg parmezán vagy más kemény sajt
1 tojás
1 zsemle megdarálva vagy 5-6 kanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
só, bors

DSC 0655kicsi
Katuci
  1. A cukkiniket megmossuk, a végeket levágjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, állni hagyjuk 30 percig.
  2. Közben megdaráljuk a zsemlét (természetesen használhatunk kész zsemlemorzsát is, de így finomabb), tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, frissen őrölt borsot darálunk belepréseljük a fokhagymát, végül belekeverjük a reszelt sajtot és a felkockázott sonkát.
  3. A jó alaposan kinyomkodott cukkinit összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  4. Nedves kézzel kis puffancsokat formázunk a masszából, enyhén kilapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, közben egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon.
Nyakas Irsai Olivér
Nyakas Irsai OlivérTesco / Tesco

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze

h i r d e t é s
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra