Olívás-krémsajtos csirkemell

A csirkemell nem lesz száraz ennyi sajt kíséretében, az biztos. A ropogósra sült sajtnál pedig talán nincs is finomabb. A sok olajbogyótól enyhén sós lesz, a szárított paradicsom és a bazsalikom pedig megadja a szükséges pluszt a semleges alapok mellé.

DSC 0513akicsi
Katuci

A mascarpone-mozzalerra páros mellé  más ízesítést is megálmodhatnak, de ha nem kerül bele valamilyen markáns hozzávaló (mint itt az oliva és a szárított paradicsom), akkor valami erősebb ízű sajtot is tennék hozzá, például jó pikáns kéksajtot (plusz dió és füge/körte, mondjuk), vagy karakteres keménysajtot (plusz fokhagyma, póré és szerencsendió, mondjuk).

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
25 dkg mascarpone
15 dkg fekete olajbogyó
8-10 db szárított paradicsom (elhagyható)
10 dkg mozzarella
10 levél friss bazsalikom vagy 1 evőkanál szárított
só, olaj

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a hús mindkét oldalát elősütjük egy-egy perc alatt. A szeleteket tűzálló tálba tesszük egymás mellé.
  2. A krémsajtot elkeverjük kevés sóval, a bazsalikommal, a vékony csíkokra vágott szárított paradicsommal és az olajbogyóval összekeverjük, és eloszlatjuk a hússzeleteken.
  3. A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, az étel tetejére tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, salátával tálaljuk.
Nyakas Irsai Olivér
Nyakas Irsai OlivérTesco / Tesco

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze.

h i r d e t é s
Oszd meg másokkal is!
Mustra