Mogyorós-fahéjas csiga, kelesztés nélkül

Egy adag csiga mindig jól jön, akár reggelire, akár uzsonnára egy bögre tejeskávé vagy tej mellé. Ennek a receptnek az az előnye, hogy a tészta nem élesztővel, hanem sütőporral készül, így nincs kelesztési-várakozási idő: összeállítjuk a tésztát, és már süthetjük is.

Mogyifahéjcsiga1
Ötvös Zsuzsanna

Mi most mogyorós-fahéjas töltelékkel készítettük a csigákat, de használhatja ugyanezt a tésztát kakaós vagy kókuszos töltelékű csigákhoz is.

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

Tészta:

300 g liszt
50 g olvasztott vaj
1 kk. sütőpor
40 g nádcukor
100 g natúr joghurt
1 dl tej

Töltelék:

20 g olvasztott vaj
4 ek. nádcukor
1 tk. őrölt fahéj
70 g darált törökmogyoró
3-4 ek. tejszín (csigánként 1 teáskanálnyi fog kelleni)

1. A tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba, és kézzel összedolgozzuk-összegyúrjuk. A tészta nagyon könnyen összeáll, puha és jól formázható lesz, de nem ragad.

2. A tésztát lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a 20 g olvasztott vajjal. A fahéjat összekeverjük a cukorral és a darált mogyoróval, és ezt a keveréket egyenletesen elterítjük a kinyújtott tésztán.

3. A tésztát az egyik rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük, majd fűrészes fogú késsel felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

4. A frissen kisült csigákat meglocsoljuk egy-egy teáskanálnyi tejszínnel, ettől még szaftosabbak lesznek.

Mogyifahéjcsiga2
Ötvös Zsuzsanna
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra