Fagyi felnőtteknek: sörös csokifagyi

Ebben a desszertben a nyár két leghűsítőbb kedvencét, a sört és a fagyit ötvöztük. A kiindulási alap egy krémes csokoládéfagylalt, amihez egy nagyon karakteres, fekete, ún. stout sört, a Guinnesst társítottuk.

Sörös csokifagyi1
Ötvös Zsuzsanna

Az étcsokoládé és a Guinness remek páros, a csokoládét szépen kiegészíti a háttérben a sör kicsit kesernyés-füstös, malátás íze. Guinness helyett egy karakteres barna sörrel is érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

300 ml fekete sör (Guinness)
2 tojássárgája 
50 g nádcukor
200 ml tej
60 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
1 ek. kakaópor 100 ml habtejszín

1. A sört egy lábasba öntjük, és alacsony lángon kb. a felére beforraljuk.

2. A tojássárgákat kikeverjük a nádcukorral, majd hozzáadjuk a tejet, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet: akkor jó, amikor már határozottan bevonja a fakanál hátát, és az ujjunk nyoma megmarad, ha végighúzzuk a fakanálon.

3. A tejes-tojásos krémbe beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét és a kakaóport, majd egy kézi habverő segítségével egyneművé keverjük. Hozzákeverjük a beforralt sört és a habtejszínt is, majd a fagyialapot teljesen kihűtjük a hűtőben.

4. Másnap fagylaltgépben kikeverjük a fagyialapot. Ha nincs fagylaltgépünk, tegyük egy lapos műanyag dobozba az alapot, és jó félóránként keverjük át egy botmixer segítségével, míg meg nem fagy.

A fagyialapot jégkrémformákban is kifagyaszthatjuk, ekkor akár extra csokibevonatot is kaphatnak: az olvasztott csokoládét öntsük egy bögrébe, és mártsuk ki benne a jégkrémeket!

Oszd meg másokkal is!
Mustra