Extrafinom saláta, két szál répából? Pontosan!

Az ember nem is gondolná, milyen nagyszerű salátát lehet rittyenteni néhány perc alatt két szál répából. Ha pedig sikerül a zöldségesnél vagy egy termelői piacon kifogni néhány színes répát hozzá, rendkívül látványos is lesz. A magkeverék mindenképp kell hozzá, az adja meg az étel karakterét. A tetejére morzsoljunk kedvenc sajtunkból (lehet, juh vagy kecske is), de hirtelen sült húst vagy főtt tojást is kínálhatunk hozzá. Jól csúszik mellé a vajas kenyér, hogy laktató is legyen.

DSC 6425kicsi
Katuci

Ha van otthon valami különleges olaj (pl. pisztácia, mogyoró, dió), azt használjuk hozzá. Ha nincs, az olívaolaj is tökéletesen megfelel.

Hozzávalók (adagonként):

2 szál répa
2 evőkanál magkeverék (napraforgó-, szezám-, fekete szezám-, lenmag) 
1 evőkanál olaj (esetünkben pisztácia)
néhány csepp citromlé

tetszőleges feltét, pl sajt, sült hús, főtt tojás, stb

  1. A megtisztított répákból zöldséghámozó segítségével vékony szalagokat és köröket vágunk. (Fontos, hogy tényleg vékony legyen, ha ez túl nagy feladat, reszelő nagylukú oldala is megteszi.)
  2. A répaszeleteket egy tálba tesszük, rálocsoljuk az olajat, megsózzuk, ráfacsarunk néhány csepp citromlevet. Végül jöhet rá a magkeverék, alaposan összeforgatjuk.
  3. A salátát tányérra szedjük, rátesszük a feltétet, azonnal tálaljuk.
Oszd meg másokkal is!
Mustra