Nagyon könnyű málnás-túrós pite

Habkönnyű túrós pite, ami csak minimális mennyiségű lisztet, illetve búzadarát tartalmaz, így ha a cukrot valamilyen alakbarát édesítőre (pl. eritrit, nyírfacukor) cseréljük, akár még a bikinidiétába is beleférhet egy-egy szelet! A másik nagy előnye, hogy körülbelül öt percig tart összeállítani a tésztáját. A tetejére bármilyen gyümölcsöt szórhatunk: epret, meggyet, áfonyát, szezonban akár sárgabarackot, de gyümölcsök helyett keverhetünk mazsolát is a pite tésztájába.

Málnástúrós pite1
Ötvös Zsuzsanna

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 175 g tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 csapott ek. búzadara
  • 3 ek. cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 2 tojás
  • 1 marék (fagyasztott) málna
Málnástúrós pite2
Ötvös Zsuzsanna

 Elkészítés:

1. A tojást szétválasztjuk. A tojássárgákat a túróval, tejföllel, liszttel, búzadarával, cukorral, vaníliával, sütőporral és a citromhéjjal elektromos vagy kézi habverő segítségével összedolgozzuk.

2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd két részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a túrós masszához.

3. Egy piteformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a túrós masszát. A tetejére fagyasztott málnát morzsolunk-szórunk.

4. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Kihűtjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra