Nem diétás, ellenben nagyon finom tésztaétel

A canelloni igen jópofa tésztaféle, viszonylag rövid, ám tekintélyes átmérőjű üreges tésztacsövekről van szó. A belül lukas csövek pedig természetesen arra valók, hogy megtöltsük őket mindenféle finommal, és aztán nagyon élvezzük a végeredményt. Ebből adódóan ezt a tésztafélét nem érdemes megfőzni, és pörkölt mellé feltálalni, mi több, megfőzni sem, hiszen akkor már nem tudnánk tölteni. A legmutatósabb tálalási módja az, ha pont sikerül akkora edényt keríteni, amibe a canellonik egymás mellett, állítva passzosan elférnek.

DSC 5159akicsi
Katuci

Nem, nem diétás étel, ellenben kiadós, laktató és nagyon finom. A sok saláta pedig nem azért van mellette, hogy egy kicsit egészségesebbnek tűnjön, hanem mert finom vele. Sajtkedvelőknek kötelező.

Hozzávalók (4 személyre):

16 db canelloni tészta
25 dkg mascarpone
25 dkg friss kecske- vagy fetasajt
1 nagy marék zöld olajbogyó (elhagyható)
2 x 40 dkg-os hámozott, darabolt paradicsom konzerv
5 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 marék friss bazsalikom
2 ágacska friss oregánó (vagy 1 tk. szárított)
só, bors
1 teáskanál cukor
olívaolaj
10 dkg parmezán
1-2 gombóc mozzarella

  1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
  2. Ráöntjük a hagymákra a paradicsomot, a lángot közepesre mérsékeljük, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a felaprított zöldfűszereket. Lefedve főzzük nagyjából 10 percig.
  3. Közben nagyon apróra vágjuk az olajbogyót, összekeverjük a mascarponéval és a kecske- vagy fetasajttal. A krémet habzsákba tesszük. (Habzsák híján használhatunk erős uzsonnás tasakot is, aminek az egyik sarkába töltjük a sajtkrémet. Ebben az esetben inkább több részletben tegyük bele a tölteléket, hogy ne repedjen ki a zacskó.)
  4. A canellonikat betöltjük a sajtkrémmel.
  5. Egy tűzálló tálba szedjük a paradicsomszósz kétharmad részét, elrendezzük rajta a tésztákat, befedjük a maradék szósszal.
  6. A tetejére parmezánt reszelünk, és rátépkedjük a mozzarellákat is.
  7. 25-30 percig sütjük az előmelegített sütőben.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra