Nutellafagyi - fagyigépmentes recept

Sokan haboznak, hogy érdemes-e fagyigépet vásárolni. Én mindenképp mellette vagyok, de ha valaki nem szeretne, viszont kipróbálná a házilag készült fagyit, annak való ez a recept. Fagyigép nem kell hozzá, de egy késes daráló mindenképp. Jó sok banán adja az alapot, aminek klasszikus párja a nutella. Ahogy összedolgozza a gép a pépet, már kanalazható is a fagyi. Aki a jégkrémet szeretni, töltse műanyag vagy szilikon jégkrémformába, és fagyassza ki néhány óra alatt.

DSC 5079akicsi
Katuci

Ha nincs ínyükre a banán-nutella párosítás, próbálják ki ugyanezt érett avokadó és nutella kombinációban. Az avokádóíz egyáltalán nem lesz érezhető, viszont kellően zsíros alapot ad ahhoz, hogy fagyigép nélkül se legyen jégkristályos a végeredmény. Bónusz: az avokádó iszonyú egészséges, viszont a legtöbb gyerek garantáltan fujjog rá. Értelemszerűen ugyanezen okból finnyás kiskorúak körében érdemes nem reklámozni, hogy ebben is az van.

Hozzávalók:

6 banán, vagy helyette 4 nagy, érett (!) avokádó
15 dkg nutella (elhivatottaknak házi nutella)

  1. A banánt felszeleteljük, sütőpapírral borított vágódeszkára tesszük a szeleteket, néhány órára fagyasztóba tesszük.
  2. Ha megfagyott a banán, áttesszük egy késes aprítóba, összedaráljuk. Mikor már morzsás a banán, hozzáadjuk a nutellát, készre dolgoztatjuk a darálóval a fagyit.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek