Bounty-fagyi, kókuszkedvelőknek receptre

Bounty fagylalt

A nagy kedvencet, a Bounty csokit már elkészítettük házilag, aztán volt már ugyanebben az ízvilágban emeletes brownie, és persze nem maradhatott ki az örök kedvenc kókuszkocka sem. Most pedig a nyárra való tekintettel itt a fagyi-változat is! Az alap egy krémes kókuszfagyi, amelybe ropogós étcsokidarabok kerülnek. Minden kókuszrajongónak kötelező kipróbálni!

Gombócos fagyi és fagyiszendvics is lehet belőle
Gombócos fagyi és fagyiszendvics is lehet belőleÖtvös Zsuzsanna

Az igazán menők nyilván házilag reszelik hozzá a kókuszdió húsát, mi most ezt nem tettük, de a lehetőség nyitva áll.

Hozzávalók:

80 g cukor
3 tojássárgája
4 dl kókusztej
50 g kókuszreszelék
2 tk. vaníliakivonat
1 dl habtejszín
50 g étcsokoládé

1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett összefőzzük, besűrítjük: akkor jó, amikor a krém már kezdi bevonni a fakanál hátát. Semmiképp sem szabad felforralni, mert akkor a tojássárgák kicsapódnak, éppen csak gőzölni fog majd a krém, mire elkészül.

2. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a vaníliakivonatot és a habtejszínt. Teljesen kihűtjük a fagyialapot.

3. A fagyialapot fagylaltgépben kifagyasztjuk. Miközben a gép dolgozik, az étcsokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz fölött, és a kifagyasztás végénél lassan hozzácsurgatjuk a kókuszfagyihoz, miközben a gép keveri. A csokoládé rögtön meg fog dermedni a kókuszfagylaltban.

4. Ha nincs fagylaltgépünk, tegyünk egy dobozban a fagyasztóba a lehűtött alapot, és botmixerrel alaposan keverjük át jó félóránként, hogy összetörjük a keletkező jégkristályokat. Az étcsokoládét vágjuk nagyon apró darabokra, majd az utolsó átkeverés után keverjük a fagylalthoz.

Bountyfagyi2
Ötvös Zsuzsanna

Fagyiszendvics-változatban

Valamilyen nagyoncsokis keksz, például ilyen közé töltve a még kissé lágyabb, jól adagolható állagú fagyit, majd úgy lefagyasztva, szuper fagyiszendvicset is készíthetünk!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra