Kókuszos, aszalt szilvás, csokis müzliszelet - házilag

Müzliszeletet házilag is készíthetünk, ami jól jöhet akár tízóraira, akár uzsonnára vagy gyors reggelinek. Mi most egy kókuszos-aszalt szilvás változatot mutatunk, az aljukat pedig étcsokoládéval vontuk be, elvégre csokival semmit sem lehet elrontani! Ér duplázni az adagot!

Müzli2
Ötvös Zsuzsanna

Hozzávalók 8 kis szelethez:

15 g víz
20 g nádcukor (vagy nyírfacukor alakbarát verzióhoz)
85 g aszalt szilva
15 g kókuszreszelék
10 g puffasztott amaránt (vagy helyette pl. valamilyen olajos mag, vagy puffasztott rizs)
15 g zabpehely 
kb. 60 g étcsokoládé

1. A vizet a cukorral összeforraljuk, és addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad teljesen.

2. Aprítógépben összeaprítjuk az aszalt szilvát, a kókuszreszeléket, a puffasztott amarántot és a zabpelyhet. Utána evőkanalanként hozzáadagoljuk a cukorszirupot. Lehet, hogy nem lesz az összes cukorszirupra szükség (ez függ az aszalt gyümölcs nedvességtartalmától is), annyit adagoljunk hozzá, hogy a müzlialap egy gyúrható masszává álljon össze.

3. Egy kb. 10x10 cm-es keretet vagy dobozt kibélelünk sütőpapírral, és a müzlialapot alaposan belenyomkodjuk-tömörítjük. Ha megformáztuk, kivesszük a keretből/dobozból a sütőpapírnál fogva, sütőpapírt terítünk a tetejére is, majd ráteszünk egy-két súlyosabb-vastagabb könyvet, és egy éjszakán keresztül préseljük.

Müzli1
Ötvös Zsuzsanna

4. Másnap tetszőleges méretűre szeleteljük.

5. Az étcsokoládé háromnegyedét megolvasztjuk, a többit apróra vágjuk. Az apróra vágott csokoládét az olvasztott csokoládéhoz keverjük, míg el nem olvad (ezzel tulajdonképpen temperáljuk a csokoládét, hogy roppanós legyen, és ne olvadjon kézbe fogva). A csokoládéban megmártjuk a müzliszeletek alját, majd sütőpapírra tesszük, míg a csokoládé meg nem szilárdul.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek