Fetás-spenótos tészta, villámgyors klasszikus

Ezt az ételt legalább két dolog miatt lehet nagyon szeretni. Az egyik, hogy a spenót-feta olyan klasszikusan jó párosítás, hogy azt elmondani nem lehet. A másik pedig, hogy mosogatással együtt 15 perc alatt végzünk, és az asztalon gőzölög az ebéd.

fetás1
Katuci

Hozzávalók (4 adaghoz):

20 dkg bébispenót
20 dkg feta sajt
2 dl tejszín
4 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg tészta
só, bors, olaj

  1. Feltesszük a tészta főzővizét melegedni egy kis sóval és olajjal.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk benne a felaprított újhagymát és fokhagymát, rádobjuk a megmosott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk összeesni a spenótleveleket.
  3. Mikor már megfonnyadtak, felöntjük a tejszínnel, lejjebb vesszük a hőt alatta.
  4. A tésztát megfőzzük.
  5. A fetát a mártásba morzsoljuk, el is zárhatjuk a lángot.
  6. Végül a leszűrt tésztát beleforgatjuk a szószba, és tálalhatjuk is.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek