Ötperces menet: sajtos quesadilla

Lassan nálunk is egyre inkább terjednek a mexikói kajáldák, ezzel párhuzamosan egyre kevésbé sokkoló quesadillasról, fajitasról, tortilláról hallani. Nekem ez az egyik kedvenc, pillanatok alatt elkészíthető ételem. Tölthetjük sajttal, de bármilyen zöldség vagy sült hús is kerülhet bele. Abból induljunk ki, hogy minden jó bele, amit egy melegszendvicsre is rátennénk.

Mexikóban guacamoléval (avokádókrémmel) és tejföllel vagy salsa mártással tálalják, nagyon passzolnak egymáshoz. Gyors pótmegoldás lehet, ha az avokádó a tortilla lapok közé kerül, épp csak a melegítés idejére, így nem keseredik meg. Sok salátával és tejföllel kitűnő öt perces hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet, de a tévé elé is beülhetünk a tányérral a kezünkben.

quesadillas2
Katuci

Kész puha tortillalapot a legtöbb hiperben, szuperben lehet kapni, ahol sokféle is van, érdemes átböngészni az összetevőket, és lehetőség szerint azt választani, amiben nincs tartósítószer, és sok egyéb műanyag. A kukoricalisztes és a búzalisztes verzió is lehet finom, előbbi autentikusabb, utóbbi könnyebben hozzáférhető.

Hozzávalók (adagonként):

2 db tortilla lap (készen vásárolva)
3 dkg reszelt cheddar
1 szál újhagyma
fél avokádó

néhány szem paradicsom, saláta, avokádó, tejföl

quesadillas1
Katuci
  1. Egy serpenyőt elkezdünk melegíteni közepes lángon.
  2. Az egyik tortilla lapot megszórjuk reszelt sajttal, felkarikázott újhagymával és vékonyra szeletelt avokádóval. Ráillesztjük a másik lapot.
  3. Száraz serpenyőbe tesszük, 1-2 percig sütjük, épp hogy színt kapjon a tészta alja, megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük két percig. Eközben teljesen elolvad a sajt. Kivesszük a serpenyőből, éles késsel hat szeletbe vágjuk.
  4. Salátával és tejföllel tálaljuk, a guacamole szenzációsan passzol hozzá!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek