Izomkaja: sült kolbászos csirke

A csirkehúsról általában a könnyű, nem zsíros ételek jutnak eszünkbe. Ez nem az. Ez kőkeményen fűszeres, zsíros, nehéz étel, amihez egy vödör savanyúságot meg lehet enni. Viszont kiadós, laktató, és ilyen ízű krumplit nem lehet másként készíteni! Szóval tegyük félre a kalóriák számolgatását, ha máskor nem, legalább egy hétvégi ebéd erejéig, és essünk neki!

kolbászos csirke
Katuci

Hozzávalók:

5 csirke felsőcomb (bőrrel együtt)
30 dkg sütni való kolbász
1-1,5 kiló burgonya
1 hagyma
1 paprika
2 paradicsom
só, bors, olaj

  1. A megmosott, megtörölt húsokat sózzuk, borsozzuk. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk. A combokat először bőrös felükkel lefelé megpirítjuk, majd a másik oldalukat is elősütjük 2-3 perc alatt.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben félig puhára főzzük.
  3. A megtisztított és felkarikázott zöldségeket egy tepsi aljába tesszük, ráhelyezzük a cikkekre vágott és előfőzött burgonyát, a combokat, és a nagyjából 3cm-es darabokra vágott kolbászt.
  4. Óvatosan még egyszer megsózzuk és borsozzuk, alufóliával lefedjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig fólia alatt, majd a fólia eltávolítása után további 30 percig sütjük. Eközben néhányszor átforgatjuk a tepsi tartalmát, hogy minden szépen megpiruljon.
  6. Sok savanyúsággal tálaljuk.
Oszd meg másokkal is!
Mustra