Poharas csokipudingokkal küzdöttünk

Izgalmas feladat elé néztünk most pénteken: a poharas csokoládépudingok nagy tengerben kerestük azt az egyet, amelyik mindenki tetszését elnyeri. A helyzet az, hogy ezen a kóstolón tényleg óriási meglepetések születtek, például soha nem gondoltuk volna, hogy az Update-puding a középmezőnyben fog végezni (és nem, egyáltalán nem azért mert dobogós helyet álmodtunk neki), ahogyan az is érdekes volt, hogy a szuperek termékei ezúttal nem arattak akkora sikert.

Ez azért különös, mert az elmúlt pár hónapban nagyon határozottan törtek előre mind az Aldi, a Lidl és a Penny saját márkás termékei, csokipuding szinten viszont még nagyon van hova fejlődniük. Azért van jó hírünk is: a második helyezett csak másfél ponttal maradt le az elsőtől, és egy saját márkás termék, még ha nem is a szuperolcsó fajtából.

11. helyezett: Campus desszert

Nem gondoltuk volna, hogy az eddig kiválóan szereplő Penny terméke az utolsó helyet fogja elnyerni a kóstolón. Szegény Campus desszert, nemhogy nem került fel a dobogóra, de még 10 pontot sem sikerült begyűjtenie, ami azért már tényleg nagyon kínos. Ezt a terméket a Penny polcáról sikerült leemelnünk. Bár ne tettük volna! Az ízélmény egyáltalán nem élmény, és nagyon is felejthető. Persze, csak egy-két nagyon erős pálesz után, ami lemossa ezt a valóban kellemetlen zsíros – csokoládénak látszó – szörnyűséget. Csak erős gyomrúaknak ajánljuk!

„Már a színe is elkeserítő, hát még az íze…” „Egyáltalán nincsen íze. Vagyis, ami van, az sem jó. Nem fogom megenni, sorry.” „Ízetlen, nem jó az állaga, szóval ehetetlen.” „Olcsó íze van, és a színe is nagyon gagyi.” „Ízetlen és bocs’, de ez szar.” „Kritikán aluli termék. Undort kelt, ha csak ránézek, a hab teljesen elrontja.” „Műíze van, nem ízlik.”

10. helyezett: Milkland

Ezt a terméket se vegye le a polcról, ha kedves az élete – az persze egészen más, ha direkt ki akar cseszni valakivel, akit nem igazán kedvel. A kóstolók szerint még csokoládé íze sincs, no meg savanyú is. És nem, biztosan nem vettünk lejárt szavatosságú terméket és igen, minden pudingot hűtőben tároltunk a tesztig. Sajnáljuk, ez most így alakult.

„Az állaga nagyon híg, nem valami bizalomgerjesztő.” „Egyáltalán nincsen csokoládé íze, fura az állaga is.” „Borzalmas, soha nem venném meg és tök furcsa színe van.” „Olyan mintha gríz lenne benne, ez most tényleg csokipuding?” „Iszonyat!!! Ez mi??” „Kicsit savanykás és gyors puding (instant?) íze van.” „Elég jellegtelen, de lehet, hogy csak a tejszínhab miatt.”

9. helyezett: Tesco gazdaságos

Örülünk, hogy a Tesco kicsit feljebb kapaszkodik a saját márkás cuccaival, bár ez a puding most nem végzett dobogón, de legalább a rosszak közül a legjobb címet elnyerte. Ez is valami, nem?!

„Van egy érdekes mellékíze, amit nem tudok hova tenni.” „Víz és karamell ízű, kocsonyás valami.” „Na, a szarok között ez a legjobb!” „Nagyon rosszul néz ki, de legalább nem annyira rossz.” „Nagyon világos, és az íze is kellemetlen. Ezt sem venném meg soha.” „Nem elég krémes, viszont nem gejl. Olyan semmilyen puding.” 

8. helyezett: Csokoládé ízű desszert

Ezúttal jól lemaradt ez a saját márkás produktum is; a Lidl pudingja sem győzte meg a lelkes kis tesztelőcsapatot. Egyre inkább az az érzésünk, hogy minél olcsóbb egy csokoládépuding, annál inkább elviselhetetlen íze van. Nézze csak meg az alul található táblázatot. Na ugye, mi szóltunk! Ez úgy látszik egy olyan termék, ahol az ár és az élvezeti érték egymással szoros összefüggést mutat. Többnyire legalábbis.

„Híg, és eléggé tejes ízű.” „Nem túl kakaós, ami elég hátrány, ha csokipudingról van szó.” „Nagyon világos, nem túl jellegzetes ízű és illatú, instant puding kategória.” „Teljesen átlagos, semmi extra cucc.” „A tejszín ezt is lehetetlenné teszi.”

7. helyezett: Mia kakaó ízű puding

A Mia súrolja a drága kategóriát, mégis a legjobb, amit el tudunk mondani róla: a neve. A maximális ötven pontból 25-öt sikerült elérnie, ami ugye nem rossz, de azért, jónak sem jó. Akkor vegye meg, ha szereti a kesernyés édességeket, mert inkább étcsokira hasonlít, mint tejcsokoládés krémdesszertre.

„A kakaó érződik rajta, de a tej(?) miatt nem túl jó.” „Nincs íze, lágy és fura a színe is.” „Keserű-csokoládés illata van, egy kevés szilvával. (Ez most tényleg?? – a szerk.) Emlékeztet a régi zacskós kakaóra, ez jó. Kicsit híg az állaga, és jó kesernyés.” „Nem elég édes, de ez is biztosan bejön valakinek.” „Markáns kakaós íze van, végre nem egy édes valami.” „Keserű utóíze van, lehetne édesebb is.”

6. helyezett: Sole, Update 1

Gondoltuk, jól megvicceljük a kóstolókat, hogy egyenek megint valami norbiförmedvényt, de senki nem berzenkedett annyira, mint például a tavaszi nutellateszten. Jó persze, kapott hideget, meleget, sokak szerint az édesítőszer és a műíz jellemzi eme pudingot. Van viszont egy jó hírünk: ha fogyózik, tökéletes választás. Amellett, hogy habzsolásra egyáltalán nem késztet, a második kanál után már mást sem fog kívánni aznap – azt garantáljuk!

„Elég édes, jó az állaga és megfelelően kakaós is, mégsem lesz a kedvencem. Erős középmezőnyös.” „Savanykás utóíze van, talán édesítőszeres??” „Először édes és kakaós, aztán csak jellegtelen állott tejíz marad.” „Kávé íze van, állagra egészen jó.” „Nagyon világos, szinte karamell színe van, és túl édes.” „Borzalmas műíze van!!” „Az illata savanykás, az íze ezt megcáfolja: édes és kakaós.”

5. helyezett Ehrmann grand dessert

Az Ehrmann pudingjaiból ravasz módon kétfajtát is betettünk a kosarunkba, mondván, van-e különbség a kettő között, illetve, hogy rájönnek-e erre a turpisságra a kóstolók. Nos, a sejtésünk beigazolódott: a nagy testvér mindössze egy ponttal maradt le a gyerekváltozattól. Szerintünk ez mindent elárul. Ja, és rendkívül jó pontot kaptak: 30, illetve 31.

„Karamellás, krémes, egészen finom puding.” „Édeskés, fura utóízzel. Egyébként finom puding.” „Nagyon finom, krémes, pont elég édes.” „Finom klasszikus csokipuding íz.”

4. helyezett: Ehrmann Robby créme dessert (sárkányos)

És íme az Ehrmann puding gyerekváltozata, amely szinte ugyanazokat az értékeléseket kapta, mint a „felnőtt” terméke. Mivel a „sárkányos” a drágább, akkor sem lesz komolyabb probléma, ha éppen nem sikerül beszerezni a kis dobozost. Mondjuk, ha nem akar két deci csokoládét a gyerekbe önteni, merje ki tojástartóba a pudingot, és úgy adagolja. Különben könnyen a hiszti martalékává válhat az egész pudingevés! Mi figyelmeztettük…

„Nagyon krémes, hagyományos csokoládépuding íz, nem túl kakaós, pont jó.” „Nagyon finom, lágy, kellemes.” „Mindenképpen édes, nagyon finom.” „Kicsit por íze van, de ezt leszámítva édes és finom.” 

3. helyezett: Zott double choc

Nem lepődtünk meg, hogy a Zott jó helyen végzett; valahogy erre lehetett számítani. A krém finom, igazi főzött kakaó íze van. Pozitívum: a legtöbb európai országban megveheti, szóval, ha síelni megy, és nem tud meglenni a Zott nélkül, nem kell aggódnia!

„Főzött kakaó íze van, nagyon krémes, nem homogén de nagyon finom!” „Nagyon krémes és finom.” „Intenzív íze van, finom is, de azért nem ájultam el tőle. Az eddigieknél mindenképpen felemelőbb érzés kóstolni.” „Nagyon édes és krémes, és ezek nem hátrányok.” 

2. helyezett: Creme dessert

Ez viszont nagy meglepetés volt, hiszen mind a hiperek, mind a szuperek alulmaradtak, az Aldi azonban most is hozta a formáját, és csak másfél ponttal maradt le az első helyezett – mindenki által oly nagyra becsült – Danette pudingtól! Nem kis teljesítmény, gratulálunk! (Egyébként még muszáj megemlítenünk, hogy az utolsó négy nagyon olcsó puding után árban az Aldis következik, oké, a duplája az olcsó fajtáknak, de akkor is…)

„A színe alapján csokisabbnak gondoltam volna, utóíze nincs, és rossznak sem rossz.” „Elég sűrű, nem túl édes, és lehet benne érezni a csokoládét.” „Jó az íze, sok benne a kakaó, és nagyon krémes.” „Minden megfelelő: íz, állag, küllem, illat.” „Majdnem minden klappol, de azért lehetne kicsit édesebb is.”

Danette csokoládéízű puding

Talán nem meglepő, hogy a Danette lett az első helyezett. Legalábbis bennünket nem képesztett el. Ön mit gondol, ha a négyes kiszerelést veszi meg, sikerül megennie pusztán egy doboz tartalmát, tudva, hogy a hűtőben még ott lapul három bontatlan??

„Erős csoki íze van, krémes és nem gejl. Kesernyés az íze, az utóíze viszont édeskés.” „Illatra, állagra jó, először keserű, aztán édes.” „Krémes és édes, finom puding.” „Ez a legkakaósabb, az állaga meg nagyon lágy. Tetszik!” „Kellemesen lágy, nagyon ízlik, mert nem túl édes és jó csokis.

Termék neve (Itt vettük) Ár (forint) Fajlagos ár (Ft/l) Nettó tömeg (g) Pont (max. 50)
Danette csokoládéízű puding (négyes kiszerelés) 374 748 4 × 125 35,5
Creme dessert (Aldi) 299 649,9 4 × 115  34
Zott double choc (Tesco) 169 845 200 32,5
Ehrmann Robby créme dessert (Tesco) 319 1063 6 × 50 31
Ehrmann grand dessert (Auchan) 352 880 4 × 100 30
Sole, Update 1 (Auchan) 119 952 125 25,5
Mia kakaó ízű puding (Auchan) 354 708 4 × 125 25
Csokoládé ízű desszert (Lidl) 69 345 200 24
Tesco gazdaságos (Tesco) 62 310 200 20
Milkland (Auchan) 61 305 200 13,5
Campus dessert (Penny) 65 325 200 8


Ön melyik csokoládé pudingot kedveli a legjobban? Írja meg nekünk Facebook oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra