A hibátlan vendégváró sörkorcsolya

A leggyorsabb és legegyszerűbb vendégváró; a kis hajtogatás ellenére is megvan 10 perc alatt a tészta, tölteni pedig ezerféleképpen lehet. Ez a lilahagymás-olajbogyós verzió sörkorcsolyaként biztos befutó, és a társaság létszámától függően mindjárt kiindulhatunk akár dupla mennyiségből is.

b 117(1)
Piszke

Ha a lilahagymás-olivás verzió nem szimpatikus, lehet helyette variálni, fűszeres szószok, paradicsom vagy zöld pesztó, aszalt paradicsom, sonka vagy szalonnadarabkák, füstölt vagy füstöletlen sajt, akár olajos magvak, akármi kerülhet bele.

Hozzávalók: (kb. 40-50 aprócska darabhoz)

20 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
20 dkg félzsíros tehéntúró, áttörve
2 kk. só
1 tojás
10 dkg lilahagyma hajszálvékony karikákra vágva
10 dkg magozott zöld olajbogyó felaprítva

1. A hideg vajat a a liszttel aprítógépben morzsásítjuk, hozzáadjuk a túrót és a tojást is, pörgetjük, míg elkezd összeállni, majd kézzel egyneművé gyúrjuk.

2. Lisztezett munkalapon 10x25 cm-es hosszúkás téglalappá nyújtjuk, felhajtjuk az alsó, majd erre rá a tészta felső egyharmadát.A hajtással lefele fordítjuk és még kétszer ugyanígy hajtogatjuk.

3. Minimum egy órát hűtőben pihentetjük - de előre is elkészíthető, és akár egy napot is várhat a sütés előtt, folpackban a hűtőben.

4. Ezután jól lisztezett munkalapon 40x20 cm-es vékony téglalappá nyújtjuk, megszórjuk a hagymával és az olajbogyóval, egészen szorosan feltekerjük, és szűk egy centis szeletekre vágjuk.

5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

b 022
Piszke

6. Langyosan felfaljuk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra