Luxusdesszert, gyorsan, pohárban

Gyorsan összedobható pohárdesszert, ahol a kókusz és a csoki dominál. Készítünk egy kókuszos-mandulás piskótát, és főzünk egy igazi, házi csokipudingot.

Pohárkrém1b
Ötvös Zsuzsanna

A házi csokipudingot talán két perccel tart tovább elkészíteni, mint a bolti zacskós társát, de megéri ezt a plusz két percet rászánni az életünkből, hiszen igazi, tömény csokiízű, krémes puding lesz az eredmény.

És ha már lúd, legyen kövér: a pohárdesszert tetejére mascarponés tejszínhab kerül! A mascarpone zsírtartalma segíteni fog, hogy igazán keményre tudjuk felverni a tejszínhabot, amivel aztán szuperül lehet díszíteni a desszertet.

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

Kókuszos piskóta:

3 tojásfehérje
90 g darált mandula
30 g kókuszreszelék
65 g cukor
fél vaníliarúd magjai

Házi csokipuding:

20 g keményítő 
20 g cukrozatlan kakaópor
50 g cukor
400 ml tej
3 tojássárgája
75 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)

Tetejére:

120 ml habtejszín
90 g mascarpone
kókuszreszelék

Pohárkrém3b
Ötvös Zsuzsanna

1. A kókuszos piskótához a tojásfehérjét a vaníliarúd magjaival és a cukorral kemény habbá verjük.

2. A habba óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a darált mandulát.

3. A masszát kb. 1 cm vastagon sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Akkor jó, amikor a piskóta teteje már kezd enyhén aranyszínűre váltani. Még langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.

4. Amikor kihűlt, apróra tépkedjük.

5. A csokipudinghoz a keményítőt, a kakaóport, a cukrot és a tojássárgákat összekeverjük. Először kis mennyiségű tejet öntünk hozzá, amivel csomómentesre keverjük, majd lassanként hozzákeverjük a többi tejet is. Folyamatosan kavargatva puding sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük az apróra darabolt étcsokoládét is.

6. A poharak aljára egy réteg kókuszos piskótát teszünk, erre jön egy réteg puding, majd még egy réteg piskóta, végül a második réteg puding. Teljesen lehűtjük.

7. Tálalás előtt a mascarponéból és a habtejszínből kemény habot verünk, majd habzsák segítségével a pohárdesszertek tetejére adagoljuk. Végül a habot egy kevés kókuszreszelékkel szórjuk meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra