Indul a levesszezon: borsókrémleves

Szomorúan ugyan, de bele kell törődni, hogy a fázós napok maradnak. Az egyik szemem sír, de a másik komolyan nevet, hiszen itt van végre a legjobb, krémleveses időszak! A világ legegyszerűbb, leggyorsabb levesei, amik nem is nagyon kívánnak maguk után semmi nehezet. Otthon azért szeretem, mert 15 percet vesz csak el a napomból, de a munkába járóknak is ideális, hiszen csak át kell önteni egy üvegbe, és akár bögréből kortyolgatva is fogyaszthatjuk. Végül pedig legyünk őszinték, nem kell képzett szakácsnak lenni az elkészítéséhez, így abszolút kezdő főzőcskézők is nyugodtan nekiállhatnak gyorsan megfőzni.

DSC 1132a
Katuci

Ha valaki nem szereti az avokádót vagy épp nem jut hozzá, nyugodtan el is hagyhatja, de ne feledkezzünk meg róla, hogy nagyon hasznos zöldségről (gyümölcsről?) van szó, ami vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdag.

Új szerző! Új szerző!

Ezzel a recepttel egyben új szerzőt is köszöntünk az Alapkonyhán. Katucit nem csak azért szeretjük, és hívtuk meg ide, mert jó receptjei vannak, bár ez persze alap. Nekünk nagyon tetszik az az irány, amit ő képvisel, kifinomult, de mégsem riasztó vagy fellengzős. És a képei egyszerűen elképesztőek! Aki próbált már krémlevest fotózni, tudni fogja, mire gondolok. Böngésszék a blogját, olvassák ezentúl itt is, és gyönyörködjenek! 

Hozzávalók (4 személyre):

450 g fagyasztott zöldborsó
opcionális: 2 érett avokádó (ha csak éretlent kapunk, tegyük néhány napra az ablakba) 
1 fej hagyma
600 ml víz / zöldség alaplé
200 ml főzőtejszín
olaj,
só, bors

DSC 1084a
Katuci

1. A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk a zöldborsót, 2-3 percig pároljuk (ekkor félretehetünk néhány szem borsót a tálaláshoz).

2. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel. Nagyjából 10 perc alatt készre főzzük, hozzákeverjük a tejszínt, újraforraljuk, végül levesszük a tűzről.

3. Az avokádót csak ekkor adjuk a leveshez, különben megkeseredik. Botmixerrel simára turmixoljuk a levest.

4. Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal, kecskesajt kockákkal, vagy mozzarella golyókkal.

DSC 1123a
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra